Excelsior'31 heeft geen moeite met v.v. Hellendoorn (0-3)

Foto bij Excelsior'31 heeft geen moeite met v.v. Hellendoorn (0-3)

v.v. Hellendoorn - Excelsior'31 0-3 (0-1)
65. Menno Kamphuis 0-2
80. Menno Kamphuis 0-3

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Stijn Beverdam (46. Carlos Lopes Macedo), Pim ten Have, Jurriaan Seppenwoolde, Simon Baysoy, Mirko Zwiers, Stefan Maat, Jasper Veltkamp, Tom Smoes (46. Yilber Haverslag), Menno Kamphuis (81. Gerald Pas), Jasper Groothuis

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Hellendoorn ging het bekerduel tegen Excelsior'31 met vertrouwen tegemoet. Het verloor nog niet dit seizoen en toen men zag dat Excelsior'31 niet in de sterkste opstelling begon, roken de mannen van de jonge trainer Bart Benneker kansen om te stunten. Excelsior'31 kon vanwege blessures niet beschikken over Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Amanuel Isa, Joost Krijns, Daan Ligtenberg en Niek Davina. Ook Boy Boeloerditi (ziek), Niek Averesch (disciplinaire redenen) en Cem Köse (huwelijksreis) waren niet aanwezig. Hierdoor kregen onder meer Stijn Beverdam, Tom Smoes, Menno Kamphuis en Jasper Veltkamp de kans om zich te laten zien in de basis.

Excelsior'31 kende een droomstart en kwam al binnen vijf minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Menno Kamphuis legde de bal klaar voor Tom Smoes, die een een-tweetje aanging met Jasper Veltkamp. De keeper van Hellendoorn schatte de bal verkeerd in waardoor Tom Smoes simpel binnen kon schieten, 0-1.

De Rijssenaren dicteerden vervolgens. Menno Kamphuis (een op een met de keeper) en Jasper Groothuis (kopbal) kregen grote kansen op de 0-2 maar heel veel meer wisten de bezoekers niet te creëren. Na rust was Excelsior'31 wederom heer en meester. Jurriaan Seppenwoolde kopte op de lat na een vrije trap.

25 minuten voor tijd viel dan toch de 0-2. Mirko Zwiers veroverde de bal op het middenveld en stuurde Menno Kamphuis alleen op de keeper af. De spits bleef koel en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen.

Tien minuten voor tijd werd Jasper Groothuis licht aangetikt in het strafschopgebied waardoor Excelsior'31 een penalty kreeg. Menno Kamphuis mocht aanleggen voor zijn tweede doelpunt van de middag, hij schoot de bal snoeihard in de kruising waardoor de 0-3 op het scorebord kwam. Daar bleef het bij, Excelsior'31 speelde niet groots maar bekert desondanks terecht door.

Volgende week gaat Excelsior'31 beginnen aan de tweede periode in de Hoofdklasse B (waar ACV vandaag, door een 3-1 overwinning op SC Genemuiden, de eerste periodetitel in de wacht sleepte). Het gaat dan op bezoek bij DUNO. Het duel in Doorwerth begint om 14.30 uur.