55. Hakim Ezafzafi 0-3
78. Tom Smoes 0-4

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Joost Krijns, Pim ten Have, Simon Baysoy, Stefan Maat, Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman (65. Amanuel Isa), Jasper Groothuis (72. Tom Smoes), Hakim Ezafzafi (80. Menno Kamphuis), Cem Köse

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Na de bekeruitschakeling van afgelopen week tegen zaterdag derdeklasser Quick'20 (3-2) was Excelsior'31 gebrand om iets recht te zetten. Trainer Peter Wesselink moest het doen zonder Boy Boeloerditi, die vorige week uitviel tegen Berkum met een hamstringblessure. Cem Köse begon op de linksbuitenpositie. Verder dezelfde namen als de afgelopen weken. Verder was CSV Apeldoorn - Excelsior'31 een wedstrijd die in het teken stond van de broederstrijd tussen Sander en Joost Krijns. Sander begon in de spits bij de thuisploeg, Joost stond tegenover hem als centrale verdediger.

Het eerste schotje van de middag kwam van Maarten Boeve, hij schoot net naast. Excelsior'31 zette daar een goed schot van Jasper Groothuis tegenover.

Na een kwartier spelen werd Hielke Penterman weggestuurd door Hakim Ezafzafi. Penterman bedacht zich geen moment en stifte de bal weergaloos over CSV Apeldoorn-doelman Sil Fiddani, 0-1. Het was het 50e competitiedoelpunt van Hielke Penterman voor Excelsior'31. Ongekende cijfers voor het fenomeen, dat inmiddels bezig is aan zijn derde seizoen in het rood en wit.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Jasper Groothuis had, vanaf de middenlijn, een bal op maat in huis die precies tussen Hielke Penterman en Sil Fiddani viel. Penterman kon de bal simpel langs de doelman tikken, 0-2.

Als er een fase in de wedstrijd was geweest dat de thuisploeg had moeten profiteren was dat de fase na de 0-2. Het kreeg een aantal kansen, maar onder meer Sander Krijns wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Ook Excelsior'31 had nog zomaar de 0-3 kunnen maken. Hielke Penterman, Simon Baysoy en Jasper Groothuis hadden misschien wel moeten scoren, maar het bleef 0-2 bij rust.

Na rust ging Excelsior'31 door waar het voor rust mee bezig was: kansen creëren. Hakim Ezafzafi trof binnen een minuut in de tweede helft twee keer de lat. Even later scoorde hij wel, na een goede individuele actie schoot hij de bal via de keeper binnen, 0-3.

De wedstrijd was daarna wel gespeeld. Excelsior'31 kreeg de kansen en invaller Tom Smoes maakte nog de 0-4, na een goede actie van de ijzersterkte Simon Baysoy.

Zo beleeft Excelsior'31 een makkelijke middag en staat het na de 13e speelronde bovenaan in de Hoofdklasse B. Volgende week zaterdag speelt het de topper tegen (de nummer 2) Sparta Nijkerk. Het duel op De Koerbelt begint dan om 14.30 uur.

Kalender icoon zaterdag 1 december 2018 19:55 / Het eerste