Vrijdag belangrijk uitduel voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Vrijdag belangrijk uitduel voor zaalvoetballers Excelsior’31

Vrijdag belangrijk uitduel voor zaalvoetballers Excelsior’31

Voor de zaalvoetballers van Excelsior’31 wacht vrijdag een belangrijke wedstrijd in de Eerste Divisie. De Rijssenaren reizen af naar Wijchen om het op te nemen tegen Madereros CF. Het duel vangt aan om 20.30 uur.

Excelsior’31 doet het als promovendus uitstekend in de Eerste Divisie. Het staat momenteel met twaalf punten uit acht duels op een verdienstelijke zesde plaats. Dit had nog mooier kunnen zijn, ware niet dat het in haar vorige duel schlemielig onderuit ging tegen de ongeslagen koploper BE’79.

Madereros CF, met acht punten uit negen duels terug te vinden op de achtste plaats, is voor Excelsior’31 geen onbekende tegenstander. Twee seizoenen terug troffen de teams elkaar maar liefst viermaal. Tweemaal in de competitie (Topklasse) en tweemaal in de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Divisie. Excelsior’31 dolf hierin het onderspit. Madereros CF wist toen uiteindelijk te promoveren. Afgelopen seizoen wist het zich te handhaven in de Eerste Divisie.

De belangen zijn vrijdagavond groot voor beide teams, die handhaving als doel hebben. Van de elf teams in de Eerste Divisie degradeert de nummer laatst rechtsreeks. De nummers negen en tien spelen nacompetitie om lijfsbehoud. Zowel Excelsior’31 als Madereros CF staan dus op een veilige plaats en doen bij winst goede zaken. Mocht Excelsior’31 weten te winnen, neemt het nog meer afstand en zet het Madereros CF op zeven punten. Mocht Madereros CF winnen, bedraagt het gat slechts één punt.

Kalender icoon woensdag 5 december 2018 10:36 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers