Reserves Excelsior'31-zaal verliezen in extremis van FV United

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal verliezen in extremis van FV United

Samenvatting Excelsior'31 2 - FV United Enschede, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 met 4-5 verloren van FV United uit Enschede. Vier minuten voor tijd stonden de gastheren nog met 4-2 voor en was er geen vuiltje aan de lucht. In een turbulente slotfase bleef de veelgeplaagde ploeg toch met lege handen achter en staat het nu op de laatste plek in de Hoofdklasse.

Met Nikzad Mahtobi van het eerste team in plaats van de licht geblesseerde Remco Haan begon Excelsior'31 aan de wedstrijd. Door een mooi schot vanuit een intrap scoorde John Lubbers de 1-0. Na een mooie aanval kwam FV United op 1-1 en na een gele kaart van Frank Haase liepen de gasten zelfs uit naar een 1-2 voorsprong. Het was echter Cor Pongers die met zijn eerste treffer voor Excelsior'31 sinds zijn debuut in de Hoofdklasse, die er voor zorgde dat Excelsior'31 met een gelijke stand de thee kon gaan drinken.

Na de rust was het opnieuw Cor Pongers die scoorde na een mooie a(ss)cis(st) van Anton Acis. Omdat FV United ook een gele kaart kreeg na een charge op Jonathan Acis liep Excelsior'31 uit naar een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong van 4-2 via Sander Kwintenberg. In de slotminuten kwam Excelsior'31 echter niet meer onder de druk uit van FV United en werd het onmogelijke bewaarheid en bleef de thuisploeg met een geweldige kater achter in de Reggehal in Rijssen: 4-5. Toch liet het vertoonde spel in combinatie met de spirit in het team binnen Excelsior'31 genoeg aanknopingspunten zien voor de tweede seizoenshelft.

Volgende week donderdag om 21:00 uur speelt Excelsior'31 2 alweer de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. In Sporthal de Reggehal is Sparta Nijkerk de tegenstander.