Wederom zware nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Wederom zware nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting LZV/Kuypers Hair & Wellness - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp

LICHTENVOORDE / RIJSSEN – Voor de tweede wedstrijd op rij hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 een zware nederlaag geleden. Vrijdagavond ging het in Lichtenvoorde met maar liefst 11-0 onderuit bij titelkandidaat LZV/Kuypers Hair & Wellness, dat door deze ruime overwinning de koppositie pakt in de eerste divisie.

Zonder basisspelers Henk Lankamp (blessure) en Jan Borghuis (werk) speelde Excelsior’31 tot vijf minuten aan rust een degelijke wedstrijd, maar hierna kwam het verval. Keeper Willard Baan behoede de Rijssenaren een aantal keren van een achterstand, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg in de slotfase voor rust een stuk effectiever was. Ruststand 3-0.

In de tweede helft zette Excelsior’31 noodgedwongen meer druk, maar de thuisploeg kreeg hierdoor meer ruimte. LZV/Kuypers kon hierdoor het spel spelen wat ze graag wilden. Excelsior’31 zakte door de ondergrens en moest vervolgens treffer na treffer incasseren. De thuisploeg liep uit naar 7-0. Voor Excelsior’31 was de gifbeker nog niet leeg, want in de laatste minuut incasseerde het nog vier(!) tegentreffers. Eindstand 11-0.

Een nederlaag uit bij LZV/Kuypers is geen schande. Het zijn voor Excelsior’31 ook niet de wedstrijden waarin de punten gepakt moeten worden als promovendus, maar de manier waarop zorgt er wel voor dat de Rijssenaren na de winterstop uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Het zal weer als een hecht collectief én in systeem moeten gaan voetballen, want daar ligt normaliter de kracht bij de Rijssenaren.

De aankomende drie wedstrijden na de winterstop zijn voor Excelsior’31 belangrijk. 25 januari uit bij FC Brasil’77, 8 februari thuis tegen Bristol Team en 15 februari uit bij Futsal Apeldoorn. Deze drie teams staan onder Excelsior’31 op de ranglijst. Excelsior’31 staat overigens nog steeds op een verdienstelijke zesde plaats, maar voelt de hete adem in de nek van een aantal teams.