Sfeerhuis Baan prolongeert titel Hangerad Zaalvoetbaltoernooi

Foto bij Sfeerhuis Baan prolongeert titel Hangerad Zaalvoetbaltoernooi

Sfeerhuis Baan prolongeert titel Hangerad Zaalvoetbaltoernooi

Samenvatting Hangerad Zaalvoetbaltoernooi 2018, met dank aan Jan Nijkamp

Het Hangerad Zaalvoetbaltoernooi 2018, traditioneel gehouden rondom de feestdagen in Sporthal de Reggehal in Rijssen, is gewonnen door titelverdediger Sfeerhuis Baan. In de finale won het na strafschoppen van Veneklaas Packaging. De derde plaats was voor ‘deKealls’.

Met wederom twaalf deelnemende teams verdeeld over twee poules, barste het toernooi maandag 24 december rond 09.00 uur los in Sporthal de Reggehal. Poule A was bestempeld als de ‘poule des doods’ met onder meer de finalisten (Sfeerhuis Baan en Chillsea) van de vorige editie. Ook ‘deKealls’ en Abgar Rijssen waren kanshebbers om de kruisfinales te halen.

Ook dit jaar bestond het team van Sfeerhuis Baan louter uit zaalvoetballers. Met onder meer de spelers Willard Baan, Serhat Sakru, Maarten Postma en Rik Harbers (allen eerstedivisionist bij Excelsior’31-zaal) plaatste het zich moeiteloos voor de halve finale. Ook verliezend finalist Chillsea leek op weg naar de halve finale, maar verslikte zich in haar laatste twee poulewedstrijden. De tweede plaats in poule A ging uiteindelijk tussen ‘deKealls’ en Abgar Rijssen. Onder aanvoering van Stijn Beverdam (speler Excelsior’31) was het uiteindelijk ‘deKealls’ dat zich naast Sfeerhuis Baan plaatste voor de halve finales. Abgar Rijssen, met onder meer Simon Baysoy en Tom Smoes van Excelsior’31, kwam uiteindelijk de poulefase niet door.

Veneklaas Packaging was in Poule B de gedoodverfde favoriet. Met spelers als Jan Borghuis (Excelsior’31-zaal), Frank Smit (SVZW), Mark Breukink, Sietse Velten, Wout Velten (allen Enter Vooruit) kende het geen genade voor haar tegenstanders en werd het met overmacht poulewinnaar. Bandwerk plaatste zich enigszins verrassend als nummer twee in deze poule voor de halve finale.

In de halve finale was Sfeerhuis Baan met 2-0 te sterk voor Bandwerk. Met dezelfde uitslag versloeg Veneklaas Packaging ‘deKealls’. De 3e plaats werd direct via het nemen van strafschoppen in het voordeel van ‘deKealls’ beslist. De finale tussen Sfeerhuis Baan en Veneklaas Packaging was er één om van te smullen. In een gelijkopgaand duel kwam Veneklaas Packaging op een 0-1 voorsprong, maar Sfeerhuis Baan boog deze achterstand om in een 2-1 voorsprong. Kort voor tijd viel de gelijkmaker (2-2). Strafschoppen moesten uiteindelijk de toernooiwinnaar bepalen. Sfeerhuis Baan won deze serie met 5-4.

Kalender icoon woensdag 26 december 2018 17:11 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers