81. Menno Kamphuis 5-0
88. Cas Goorhuis Oude Sanderink 5-1

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (46. Mirko Zwiers), Joost Krijns (46. Jurriaan Seppenwoolde), Pim ten Have (60. Gerald Pas), Tom Smoes (46. Simon Baysoy), Daan Ligtenberg (46. Stefan Maat), Michel Gerritsen Mulkes (76. Niek Davina), Hielke Penterman (46. Jasper Veltkamp), Jasper Groothuis (60. Niek Averesch), Menno Kamphuis, Yilber Haverslag (46. Cem Köse)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 trapte 2019 af met een oefenduel tegen zondag derdedivisionist Quick'20. De ploeg met voormalig Excelsior'31-speler Tom Brummelhuis in de gelederen. De verdediger speelde in de eerste helft op de linksbackpositie en in de tweede helft als centrale verdediger.

Trainer/coach Peter Wesselink kon er nog niet bij zijn, hij herstelt momenteel van een heupoperatie. Assistent-trainer Martijn Beltman en JO19-trainer Jurjan Wouda zagen dat de jarige Hielke Penterman slechts 20 minuten nodig had om zijn eerste treffer van het jaar te maken. Na een uitstekende voorzet van Stijn Beverdam stond de goalgetter weer eens op de goede plek om de 1-0 binnen te tikken.

Even later kreeg Melvin Degenaar een grote kans op de gelijkmaker, maar nadat Melvin Koetsier omspeeld was werd de hoek te lastig om binnen te schieten. Na een half uur spelen stuurde Michel Gerritsen Mulkes spits Menno Kamphuis weg. Oog in oog met de keeper faalde hij niet en verdubbelde de score, 2-0.

Na rust ging Excelsior'31 door met scoren. Invaller Cem Köse had een pass op maat in huis op Jasper Groothuis die de 3-0 kon maken. Drie minuten later waren de rollen omgekeerd. Jasper Groothuis stuurde Cem Köse weg die hard en hoog raak schoot, 4-0.

In de 75e minuut was het tijd voor het mooiste moment van de middag. Niek Davina maakte zijn rentree in een wedstrijd, na 14 maanden blessureleed vanwege een afgescheurde kruisband. Michel Gerritsen Mulkes maakte plaats voor Niek Davina en gaf de middenvelder gelijk de aanvoerdersband.

Tien minuten voor tijd maakte Excelsior'31 nog een doelpunt. Niek Averesch veroverde de bal en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Menno Kamphuis. De spits maakte zijn tweede van de middag, 5-0.

Twee minuten voor tijd scoorde Cas Goorhuis Oude Sanderink met het hoofd nog een eretreffer voor de Oldenzaalse derdedivisionist, die volgende week zaterdag alweer beginnen aan de competitie.

Het werd 5-1, een uitstekende start van Excelsior'31 in het eerste duel na de winterstop. Dinsdagavond speelt Excelsior'31 opnieuw een oefenduel. Dan is eersteklasser Enter Vooruit de tegenstander om 20.00 uur. Die zaterdag daarop komt tweedeklasser Hulzense Boys op bezoek, aanvang 14.30 uur.

Kalender icoon zaterdag 5 januari 2019 21:43 / Het eerste