Excelsior'31 verslikt zich in Enter Vooruit (0-2)

Foto bij Excelsior'31 verslikt zich in Enter Vooruit (0-2)

* Foto boven, archieffoto Mark Breukink in het shirt van Enter Vooruit. De voormalig Excelsior'31-speler scoorde de 0-1 voor de bezoekers in het oefenduel op De Koerbelt. Foto gemaakt door Henk Pluimers

* De samenvatting van Excelsior'31 TV

Excelsior'31 - Enter Vooruit 0-2 (0-1)
45+2. Mark Breukink 0-1
66. Wout Velten 0-2

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Mirko Zwiers, Joost Krijns (46. Gerald Pas), Jurriaan Seppenwoolde (46. Pim ten Have), Simon Baysoy (46. Tom Smoes), Stefan Maat, Michel Gerritsen Mulkes (70. Niek Davina), Hielke Penterman (46. Menno Kamphuis), Cem Köse (75. Hakim Ezafzafi), Hakim Ezafzafi (46. Jasper Groothuis), Carlos Lopes Macedo

* verslag door Thijs Nieuwenhuis
Na de uitstekende oefenwedstrijd tegen Quick'20 (5-1 winst) van afgelopen zaterdag stond er dinsdagavond opnieuw een interessante oefenwedstrijd op het programma. Zaterdag eersteklasser Enter Vooruit kwam op bezoek, met onder meer oud-Excelsioren Mark Breukink, Wim Oosthoek, Matthijs Rozemuller, Henri Knol, Dylan Siemerink en Jurgen Siemerink in de gelederen en voormalig Excelsior'31-trainer Peter Schulte aan het roer.

Waar het oefenduel afgelopen zaterdag begon met spektakel, was het nu een teleurstellend begin. De eerste echte mogelijkheid kon pas genoteerd worden na een klein half uur spelen. Cem Köse schoot op de keeper. Daarna kregen de bezoekers twee grote kansen om de openingstreffer te maken, maar onder meer Mark Breukink kon de bal niet achter Excelsior'31-doelman Wilco Nieuwenhuis in het doel krijgen.

In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch terecht raak voor Enter Vooruit. Uitgerekend Mark Breukink, vorig jaar nog spelend bij Excelsior'31, schoot beheerst de 0-1 binnen.

Na rust was het Excelsior'31 dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Het kreeg een aantal kansen maar de bal viel steeds net verkeerd.

In de 66e minuut verdubbelde Enter Vooruit de score. Een lange uittrap van de keeper viel over de verdediging van Excelsior'31. Wilco Nieuwenhuis kon de bal niet klemmen waardoor Wout Velten, zoon van Heracles Almelo-icoon Folkert Velten, de 0-2 aan kon tekenen.

Daarna bleef Enter Vooruit, net als in deze hele oefenwedstrijd, georganiseerd spelen en zat men kort op de spelers van Excelsior'31. Met veel strijd hield Enter Vooruit stand en het lukte de thuisploeg niet om te scoren. Zo stunt Enter Vooruit in Rijssen, een duel dat zeker vertrouwen zal geven in aanloop naar de tweede seizoenshelft in de eerste klasse. Het was een leerzaam duel voor Excelsior'31, dat een lastige avond kende op eigen veld.

Zaterdag speelt Excelsior'31 haar laatste oefenduel in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Tegenstander is dan Hulzense Boys. Het duel op De Koerbelt in Rijssen begint om 14.30 uur.

Kalender icoon dinsdag 8 januari 2019 23:50 / Het eerste