Excelsior'31 verslaat Hulzense Boys (3-0)

Foto bij Excelsior'31 verslaat Hulzense Boys (3-0)

Excelsior'31 verslaat Hulzense Boys (3-0)

* De samenvatting van Excelsior'31 TV Excelsior'31 - Hulzense Boys 3-0 (1-0)
7. Hielke Penterman 1-0
60. Hakim Ezafzafi 2-0
67. Cem Köse 3-0

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers (46. Carlos Lopes Macedo), Joost Krijns, Pim ten Have, Simon Baysoy (46. Cem Köse), Michel Gerritsen Mulkes, Stefan Maat (68. Niek Averesch), Hielke Penterman, Jasper Groothuis (72. Niek Davina), Menno Kamphuis (46. Hakim Ezafzafi) en Tom Smoes

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 sloot de oefencampagne in aanloop naar de tweede seizoenshelft af met een wedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser Hulzense Boys. Veel oude bekenden bij Hulzense Boys. Voormalig Excelsior'31-spelers Patrick Loohuis en Danny Schoenmaker begonnen in basis, Marco ten Bolscher, René Kamphuis en Ties ten Barge kwamen niet in actie. Op de bank ook twee trainers met een verleden in Rijssen, Bram Freie (voormalig trainer van Excelsior'31 2) en Arjan Schipper (voormalig keeperstrainer van Excelsior'31). Bij Excelsior'31 keerde trainer Peter Wesselink terug op de bank. Hij was herstellende van een operatie. 

De eerste grote kans in de wedstrijd was gelijk raak. Mirko Zwiers kwam door over de rechterkant en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Hielke Penterman, die de 1-0 maakte. Daarna kreeg Excelsior'31 kansen om de score nog voor rust de verdubbelen maar dat lukte niet. Ook Hulzense Boys kwam tot een aantal goede mogelijkheden. 

Na rust kwam Excelsior'31 op 2-0. Pim ten Have zette Hakim Ezafzafi alleen voor de keeper. Ezafzafi omspeelde keeper Patrick Loohuis en schoof de bal simpel in het doel. Even later werd het zelfs 3-0. Stefan Maat had een fantastische pass in huis op Hielke Penterman. Penterman kwam oog in oog met Patrick Loohuis te staan en gaf de bal af aan Cem Köse die overtuigend binnenschoot. 

Het bleef bij 3-0. Een keurige oefenoverwinning voor Excelsior'31, dat volgende week begint aan de tweede seizoenshelft in de Hoofklasse B. Tegenstander op De Koerbelt in Rijssen is dan SC Genemuiden, aanvang 14.30 uur. 

Ook Excelsior'31 2 kwam vandaag in actie. Het versloeg SV Urk 2 met 3-1, doelpunten kwamen op naam van Mark van Pijkeren, Frank Averesch en Yilber Haverslag. 

Kalender icoon zaterdag 12 januari 2019 17:57 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau