Reserves Excelsior'31-zaal uitgeschakeld in beker door ZVV Sparta Nijkerk

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal uitgeschakeld in beker door ZVV Sparta Nijkerk

Samenvatting Excelsior'31 2 - ZVV Sparta Nijkerk 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond is het tweede team van Excelsior'31 uitgeschakeld voor de beker. In de eerste wedstrijd van 2019 verloor het met 1-2 van ZVV Sparta Nijkerk na een 1-0 voorsprong bij de rust. Beide tegengoals vielen in dezelfde minuut na de rust.

In de week voorafgaand dit bekerduel was het tweede team nog naar Piet van 't Witte Hoes voor een kort trainingskamp op de bowlingbaan, na de gewonnen prijs bij het oktoberfest. Aanvoerder Daan Kreijkes gooide strike op strike en liet zien naast darten ook uitstekend te kunnen bowlen. Juist hij werd deze avond door ziekte node gemist. Tom Kamphuis en Maarten Postma waren de vervangers en ook coach Gerald Keizer had zijn kicksen vol goede moed aangetrokken, na twee toernooizeges rond de kerst.

Excelsior'31 had vlak voor de winterstop nog met 5-0 gewonnen van ZVV Sparta Nijkerk dus de verwachtingen waren hoog voor dit duel. Na een doelpunt van John Lubbers kon de thuisploeg met 1-0 de rust in. Halverwege de tweede helft kwam ZVV Sparta Nijkerk via een van richting veranderd schot op 1-1. Na dom balverlies direct na de aftrap werd het zelfs 1-2. Excelsior'31 probeerde nog van alles, maar het pleit bleek al beslecht.

Komende maandag (14 januari) al kan Excelsior'31 zich al revancheren. Uit in Doetinchem is dan subtopper SK Turkuaz tegenstander.