Reserves Excelsior'31-zaal komen net tekort tegen titelkandidaat SK Turkuaz

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal komen net tekort tegen titelkandidaat SK Turkuaz

Samenvatting SK Turkuaz 2 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen maandagavond heeft het tweede team van Excelsior'31 de uitwedstrijd bij SK Turkuaz met 7-4 verloren. Na een 2-3 voorsprong bij de rust, moest het na rust toch de meerdere erkennen in de heetgebakerde tegenstander in Doetinchem. Toch gaf het vertoonde spel alleszins aanknopingspunten voor een goede tweede seizoenshelft.

Door het ontbreken van Cor Pongers en John Lubbers waren Maarten Postma en Sander Kwintenberg aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Excelsior'31 kwam goed uit de startblokken en door doelpunten van tweemaal Daan Kreijkes en Sander Kwintenberg kwam Excelsior op een 1-3 voorsprong. Na de 2-3 voor rust zette SK Turkuaz veel druk op Excelsior'31, maar de kansen in de counter waren aan de andere kant voor Excelsior'31 niet besteed aan Remco Haan, Maarten Postma en Daan Kreijkes.

Na de 3-3 kreeg Remco Haan een gele kaart na vermeend hands en vanaf de stip kwam SK Turkuaz op een 4-3 voorsprong. Omdat SK Turkuaz ook een gele kaart had gekregen stonden er, twee minuten lang, aan beide kanten nog maar drie veldspelers binnen de lijnen. In deze fase liep SK Turkuaz uit na een comfortabele 5-3 voorsprong. De scheidsrechter had moeite om de gemoederen tot bedaren te brengen. Van de tribunes werden de meest vreselijke ziektes gescandeerd en dit kwam de sfeer ook niet ten goede. Excelsior'31 stuurde keeper Frank Haase nog wel mee naar voren, maar ook hij kon de 7-4 nederlaag niet voorkomen.

Volgende week donderdag speelt Excelsior'31 2 een thuiswedstrijd. Om 21.00 uur speelt het dan tegen hoogvlieger RKSV Driel in de Reggehal