Reserves Excelsior'31-zaal boeken belangrijke overwinning tegen SVI

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal boeken belangrijke overwinning tegen SVI

Samenvatting SVI 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen maandagavond hebben de reserves van Excelsior'31 een belangrijke zege geboekt. In een mooi duel tegen directe concurrent SVI 2 was het zeer effectief in de counter en werd het uiteindelijk 2-4. Door deze overwinning stijgen de Rijssenaren naar de zevende plek in de hoofdklasse.

Doordat Remco Haase (griep) afwezig was, mocht coach Gerald Keizer andermaal zijn sloffen weer aantrekken. Tom Kamphuis mocht van de eerste selectie spelritme opdoen bij het tweede team. Freestyle voetballer Joshua Agteres opende het bal voor de thuisploeg na een mooi 1-2-tje. Hij verschalkte de nieuwe doelman, Willard ter Stal, van Excelsior’31 2. Deze talentvolle keeper maakte indruk tijdens de wintertoernooien (Hangerad en het Stroekeld toernooi) en is als vervanger van doelman Frank Haase aan de selectie toegevoegd.

Excelsior’31 kwam op gelijke hoogte door kersverse vader Sander Kwintenberg, die met een beheerst stiftje scoorde. Door doelpunten van Anton Acis en Tom Kamphuis liepen de gasten verder uit. Uit een vrije trap scoorde SVI voor rust nog wel de aansluitingstreffer. Paal, lat en doelman Willard ter Stal voorkwamen de 3-3, zodat Excelsior'31 met een 2-3 voorsprong de rust in kon.

Na de rust speelde Excelsior'31 een perfecte counter en via Anton Acis en opnieuw Tom Kamphuis was de wedstrijd beslist; 2-4.

Volgende week woensdag speelt Excelsior'31 2 een uitwedstrijd in Drienerlo. Het zal dan trachten revanche te nemen voor de pijnlijke 1-9 nederlaag in Rijssen eerder dit seizoen.