Reserves Excelsior'31-zaal winnen derby tegen Almelo FC met korfbaluitslag

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal winnen derby tegen Almelo FC met korfbaluitslag

Samenvatting Excelsior'31 2 - Almelo FC 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 de belangrijke wedstrijd tegen de reserves van Almelo FC met 11-4 gewonnen. Veel stond er op het spel voor de thuisploeg, aangezien vorige week het degradatieduel tegen concurrent Morado CF nipt was verloren. Met nog twee zware wedstrijden voor de boeg en het degradatiespook voor ogen zat er maar een ding op voor deze wedstrijd: winnen!

Door lichte blessures bij Sander Kwintenberg, Remco Haan en Anton Acis waren Henk Lankamp en Rik Harbers aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Omdat Almelo FC naar eigen zeggen de voetbaltenues waren vergeten, begon de wedstrijd bijna een half uur later. Excelsior'31 greep dit nog extra aan om vliegend van start te gaan. Na een paar minuten was het dan ook al 2-0 door doelpunten van Rik Harbers en Cor Pongers. Hierna liet Excelsior'31 de teugels licht vieren en kwamen de gasten nog terug tot 3-2. Excelsior'31 zette nog maar eens aan liep voor de rust uit naar 5-2. Na de thee was de wedstrijd gespeeld en wist ook Remco Haan een duit in het zakje doen met een fraaie treffer. Uitslag was 11-4, waardoor cameraman Jan Nijkamp weinig keuzes hoeft te maken welke situaties hij meeneemt in zijn samenvatting.

Vrijdagavond speelt concurrent SVI tegen FC Gonemo. Als FC Gonemo dit wint, is Excelsior 31 verzekerd van lijfsbehoud in de hoofdklasse. Maandagavond 8 april speelt Excelsior'31 uit bij FV United in Enschede. Donderdag 18 april is de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen Gonemo in de Reggehal.