Excelsior'31 hard onderuit bij Sparta Nijkerk (4-1)

Foto bij Excelsior'31 hard onderuit bij Sparta Nijkerk (4-1)

36. Adriaan Kruisheer 4-0
87. Hielke Penterman 4-1

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Amanuel Isa, Pim ten Have (46. Tom Smoes), Simon Baysoy, Stefan Maat, Michel Gerritsen Mulkes (88. Jasper Groothuis), Hielke Penterman, Mirko Zwiers, Hakim Ezafzafi (70. Menno Kamphuis) , Cem Köse

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 moest het in de topper tegen Sparta Nijkerk doen zonder Niek Davina. Hij werd vrijdagavond vader en zat daardoor niet bij de selectie. Zijn plek werd overgenomen door de van een blessure teruggekeerde Mirko Zwiers. Hierdoor kon Stijn Beverdam blijven staan als rechtsback.

De eerste tien minuten ging het gelijk op. Excelsior'31 leek het duel onder controle te hebben. Na 12 minuten kwam dan toch de eerste uitbraak van de thuisploeg. Janic Makizodila werd weggestuurd en kon vanuit de rug van Simon Baysoy alleen op keeper Melvin Koetsier af. Makizodila bleef rustig en schoot beheerst binnen, 1-0. Even later werd het zelfs 2-0, na een snel genomen vrije trap na een overtreding van Amanuel Isa kon Frank Heus in de kluts de 2-0 binnen schieten.

Hakim Ezafzafi en Michel Gerritsen Mulkes kregen goede mogelijkheden op de 2-1 maar het geluk zat Excelsior'31 niet mee. Na iets meer dan een half uur spelen werd het zelfs 3-0. Na miscommunicatie tussen Amanuel Isa en Pim ten Have kon Frank Heus zo doorlopen naar het doel van Koetsier en hij bleef wederom rustig en schoot de bal binnen, 3-0. Nog geen twee minuten later kon de thuisploeg alweer juichen! Amanuel Isa speelde Stefan Maat in, maar die bal werd onderschept. Adriaan Kruisheer schoot de bal met een boogje in de lange hoek, 4-0. Op slag van rust was Excelsior'31 nog dichtbij een treffer. Stefan Maat schoot van ongeveer 25 meter afstand snoeihard op de paal.

Na rust bleef Excelsior'31 een grotere achterstand bespaard. De thuisploeg kreeg vier uitstekende kansen maar profiteerde niet. Het laatste half uur was het aanzien niet waard, Sparta Nijkerk vond het wel prima en bij Excelsior'31 lukte het deze middag allemaal niet. Het scoorde nog wel een eretreffer. Invaller Menno Kamphuis schoof de bal keurig opzij naar Hielke Penterman die binnentike, 4-1.

Een dure nederlaag voor Excelsior'31, dat ook Staphorst zag winnen en daardoor zakt naar de derde plek op de ranglijst. Volgende speelt het weer een thuiswedstrijd, dan is csv Apeldoorn de tegenstander op De Koerbelt.

Kalender icoon zaterdag 13 april 2019 19:30 / Het eerste