Excelsior'31 verliest bij debuut in 3e Divisie van ODIN'59

Foto bij Excelsior'31 verliest bij debuut in 3e Divisie van ODIN'59

Excelsior'31 verliest bij debuut in 3e Divisie van ODIN'59

* Samenvatting Excelsior'31 TV



* Reactie Ryan Snelders



* Reactie Peter Wesselink



* Analyse Joost Krijns (Live uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)



In de loop van het weekend volgt de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)

* Verslag van Martin Klaassen

Bij het debuut in de Derde Divisie moest Excelsior’31-trainer vooral voorin knopen doorhakken. Wie wel en wie niet? Hij koos voor een voorhoede met Jasper Groothuis, Hakim Ezafzafi en nieuweling Jamarro Diks (CSV Apeldoorn). De van HHC Hardenberg overgekomen Dérian Reinders moest het hierdoor, net als de vanwege zijn vakantie later aangesloten Niek Davina doen met een plaats op de bank. Wesselink liet Ryan Snelders en Vincent Schmidt (beiden afkomstig van HHC Hardenberg) debuteren in de achterhoede. Naast Niek Davina en Dérian Reinders zaten Luuk Oude Lansink (nieuwe doelman, STEVO) , Lucas van Beek, Tom Smoes, Boy Boeloerditi en Frank Gerritsen Mulkes op de bank.

De start van Excelsior’31 was aardig. Rustig de bal verplaatsend, probeerde de thuisploeg het Odin, met veel beweging tussen de linies moeilijk te maken. Een overwicht was er, maar groot gevaar bleef uit tot de 14e minuut. Toen kwam Jasper Groothuis een pas tekort om de scherpe voorzet van Hakim Ezafzafi in het net te glijden. 

Bij ODIN’59 was het spelconcept snel duidelijk: snel de diepte zoeken en van daaruit gevaarlijk worden. De lange en sterke Sietse Brandsma werd als kapstok gebruikt en de snelle atletische Jayson Halman cirkelde om hem heen. Excelsior’31 had moeite met de speelwijze. ODIN’59 werd steeds sterker. In de 19e minuut was Melvin Koetsier alert na een inzet van Jayson Halman.

Hij kon in de 26e minuut niet voorkomen dat ODIN’59 alsnog de leiding nam. Koen Tros waagde het er van grote afstand op. Uit de stuit nam hij de bal op de pantoffel. Deze verdween buiten bereik van de doelman in de linker bovenhoek: 0-1.  

Een aangeslagen Excelsior’31 mocht Koetsier een minuut later bedanken voor zijn heldenrol.  Oog-in-oog met Jayson Halman was hij de winnaar. De Excelsior’31 behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. De rust keerde terug, de rust werd zonder verdere schade bereikt. 

Excelsior’31 kwam, met Niek Davina en Dérian Reinders aan de aftrap goed uit de kleedkamer. Na het overleven van opnieuw een dot van een kans van Halman (minuut 48) kreeg het publiek het Excelsior’31 te zien dat het graag wil zien: een dominant elftal dat de bal snel verplaatst en de tegenstander naar achteren drukt. De ploeg van Peter Wesselink maakte jacht op de gelijkmaker. De bottleneck bleek: het stokte te vaak rond het zestienmetergebied van ODIN’59. 

In de 72e minuut lukte het wel goed het strafschopgebied binnen te komen. Via Ezafzafi en een moment van voetbalintelligentie kwam de bal bij Dérian Reinders. Zijn schot op Meendering werd net afdoende van richting veranderd. Excelsior’31 bleef het in het restant proberen. De krachten leken, ook door de extreme hitte weg, te vloeien. Excelsior’31 herstelde zich, maar kon geen gelijkmaker meer afdwingen. 

Volgende week speelt Excelsior’31 een uitwedstrijd tegen SteDoCo. In het Zuid-Hollandse Hoornaar kan de jacht op de eerste punten worden voortgezet. Ook SteDoCo is nog puntloos. Het verloor de moeilijke uitwedstrijd tegen DVS’33 met 1-0. 

Excelsior’31 – ODIN’59: 0-1 (0-1)

Doelpuntemaker:

26. Koen Tros 0-1

Arbitrage:

Scheidsrechter: dhr. S. Veekamp 
Assistent-scheidsrechters: dhr. G. Malki en dhr. R. Meints

Kaarten:  

-

Opstellingen:

Excelsior’31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (77. Tom Smoes), Mirko Zwiers, Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Michel Gerritsen Mulkes (46. Dérian Reinders), Hielke Penterman, Stefan Maat, Stefan Groothuis (46. Niek Davina), Hakim Ezafzafi, Jamarro Diks

ODIN’59: Joost Meendering, Mouad Ben Chekh, Ron Scheffer, Nicky Eekhout, Mart Willemse, Jim Hulleman, Koen Tros (86. Bas Kansen), Jayson Halman (61. Thom de Vries), Sietse Brandsma, Jurjen Dikker (69. Daan Driever)

* Vooruitblik Excelsior'31 TV live op Facebook met Joost Krijns

 

Kalender icoon zaterdag 24 augustus 2019 21:07 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers