Excelsior'31 boekt eerste overwinning in Derde Divisie (0-2)

Foto bij Excelsior'31 boekt eerste overwinning in Derde Divisie (0-2)

66. Hakim Ezafzafi 0-1
87. Boy Boeloerditi 0-2

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Stefan Maat, Dérian Reinders (77. Michel Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman, Jamarro Diks (69. Boy Boeloerditi), Hakim Ezafzafi, Niek Davina (69. Jasper Groothuis)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 speelde zaterdag haar eerste uitwedstrijd in de Derde Divisie. Nadat het vorige week het openingsduel op De Koerbelt verloor van ODIN'59, was nu SteDoCo in Hoornaar de tegenstander. Trainer Peter Wesselink voerde ten opzichte van het duel tegen ODIN'59 twee wijzigingen door in het basiselftal. Michel Gerritsen Mulkes en Jasper Groothuis werden vervangen door Niek Davina en Dérian Reinders.

Het duel in Hoornaar was vermakelijk. In de openingsfase ging het op en neer met mogelijkheden voor beide teams. Excelsior'31 kreeg kansen via Hakim Ezafzafi, Dérian Reinders, Vincent Schmidt en Jamarro Diks. Aan de kant van de thuisploeg waren Benjamin van Wanrooij en Vincent Verheul gevaarlijk.

Vlak na rust kwamen de eerste serieuze kansen. Vincent Verheul schoot na een mooie aanval op de paal. Daar kwam Excelsior'31 met de schrik vrij. Ook Excelsior'31 had zomaar de voorsprong kunnen nemen vlak na rust. Jamarro Diks ging alleen op doelman Mark Smith af, maar de sluitpost van de thuisploeg kon redding brengen.

Na iets meer dan een uur spelen kwamen de Rijssenaren op voorsprong. Hakim Ezafzafi schoot van zo'n 18 meter afstand de bal geplaatst in het doel, 0-1.

De voorsprong gaf Excelsior'31 vertrouwen. Jasper Groothuis leek daarna de 0-2 te maken, maar doelman Mark Smith had een fantastische redding in huis. Ook Ryan Snelders kopte net over na een hoekschop.

Toch bleef ook de thuisploeg gevaarlijk, maar Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier hield zijn ploeg op de been met een goede redding op een knappe kopbal van invaller Wesley Meeuwsen.

In de slotfase kreeg Excelsior'31 meer ruimte en daar werd van geprofiteerd. Stijn Beverdam gooide de bal in op Michel Gerritsen Mulkes. De invaller gaf de bal op een andere invaller, Boy Boeloerditi. Laatstgenoemde schoot hard binnen met links, 0-2.

Invaller Jasper Groothuis kreeg nog een mogelijkheid op de 0-3. In de blessuretijd had de thuisploeg zich al neergelegd bij een nederlaag. Doelman Smith haalde Hielke Penterman onderuit nadat Excelsior'31 in een aanval meerdere keren verzuimde de 0-3 te maken. Een strafschop volgde. Een gele kaart volgde niet, want de uitstekende scheidsrechter Jerôme Vries voelde de wedstrijd goed aan en hield de kaarten op zak tijdens deze sportieve wedstrijd. Hielke Penterman, vaak een zekerheidje vanaf elf meter, schoot de bal echter op de onderkant van de lat.

Het bleef 0-2 en dus boekt Excelsior'31 haar eerste zege in de Derde Divisie. Een knappe prestatie van de mannen van trainer Peter Wesselink. Volgende week zaterdag staat het thuisduel tegen VVSB op het programma. Het duel op De Koerbelt begint gewoon om 14.30 uur!

Kalender icoon zaterdag 31 augustus 2019 21:13 / Het eerste