Foto bij VVSB te sterk voor Excelsior'31 (0-2)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (46. Joost Krijns / 69. Tom Smoes), Mirko Zwiers, Ryan Snelders, Vincent Schmidt, Stefan Maat, Dérian Reinders, Hielke Penterman, Niek Davina, Hakim Ezafzafi, Jamarro Diks (68. Boy Boeloerditi)

Opstelling VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (62. Tom Kok), Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Tim de Rijk, Frans van Niel; Lulinho Martins (78. Mo el Osrouti), Felitciano Zschusschen (82. Yannick Bouw).

Gele kaart: Hakim Ezafzafi

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 had het in de eerste helft lastig met VVSB. De bezoekers uit Noordwijkerhout waren de bovenliggende partij en Excelsior'31 kwam niet aan het voetballen. In het eerste half uur kreeg de ploeg van trainer Eric Meijers een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer. De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was pas na 38 minuten spelen. Een schot van Hielke Penterman was een simpele prooi voor VVSB-doelman Valk.

Op slag van rust was het dan toch raak voor VVSB. Een voorzet van Felitciano Zschusschen werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Mirko Zwiers, 0-1.

In de rust werd rechtsback Stijn Beverdam gewisseld. Joost Krijns, die voor het laatst speelminuten maakte tijdens het Fletcher TOP Toernooi en sindsdien kampte met een hamstringblessure, kwam in het veld waardoor Mirko Zwiers weer op zijn vertrouwde rechtsbackpositie kwam te staan.

Excelsior'31 deed na rust wel van zich spreken. Dérian Reinders was dichtbij een treffer en Niek Davina claimde een penalty nadat hij onderuit ging in het strafschopgebied.

De rentree van Joost Krijns was van korte duur. In de 68e minuut raakte hij na een felle sprint opnieuw geblesseerd. Met Tom Smoes op de rechtsbackpositie, Mirko Zwiers weer centraal achterin en Boy Boeloerditi op de plek van Jamarro Diks probeerde Excelsior'31 alsnog de gelijkmaker te forceren. Echter, een kwartier voor tijd was het voormalig FC Twente-talent Felitciano Zschusschen die de wedstrijd in het slot gooide. Frans van Niel schoot de bal op de lat en de afgeslagen bal was voor de vrijstaande Zschusschen, 0-2.

In de slotfase werd er nog een bal van de lijn gehaald en kregen Boy Boeloerditi en Hielke Penterman nog kansen, maar het zat Excelsior'31 niet mee vanmiddag. Het verliest met 0-2 van VVSB, maar misschien is de grootste tegenvaller wel het uitvallen van verdediger Joost Krijns.

Volgende week gaat Excelsior'31 op bezoek bij Sparta Nijkerk. Het duel tussen de twee promovendi begint om 15.00 uur.

* Vooruitblik Excelsior'31 - VVSB met analist Han Slots (live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)

Kalender icoon zaterdag 7 september 2019 23:07 / Het eerste