Daan Ligtenberg (22) stopt per direct met voetballen

Foto bij Daan Ligtenberg (22) stopt per direct met voetballen

Daan Ligtenberg (22) stopt per direct met voetballen

Daan Ligtenberg (22) stopt per direct met voetballen. De verdediger van Excelsior'31 kampte de afgelopen jaren met diverse blessures en heeft afgelopen week definitief besloten om zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

De talentvolle verdediger veroverde aan het begin van het seizoen 2016/2017 een basisplek in de hoofdmacht. In oktober 2016 raakte de Nijverdaller echter zwaar geblesseerd aan zijn knie, in een competitiewedstrijd van het eerste elftal tegen Flevo Boys. Na meer dan een jaar revalideren, ging het in januari 2018 tijdens zijn rentree in het eerste elftal (in een oefenduel tegen Quick'20) opnieuw mis. Een gebroken middenvoetsbeentje zorgde ervoor dat hij de rest van het seizoen uitgeschakeld was. 

Vorig seizoen maakte Daan Ligtenberg met name minuten in het tweede elftal. Afgelopen zomer trainde Daan Ligtenberg door, onder begeleiding van de fysiotherapeuten van Excelsior'31 bij Fysiotherapie Koninginneweg in Rijssen, om zodoende topfit aan het seizoen te beginnen. 

"Afgelopen zomer heb ik keihard gewerkt om nog fitter te worden. Ik wilde dit seizoen echt gaan voor mijn kansen bij het eerste elftal en niet weer geblesseerd raken. Echter in het tweede oefenduel van de voorbereiding tegen Sonoma State University ging het weer mis. Tijdens een duel voelde ik een knak in mijn knie. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat ik slijtage op het kraakbeen heb. De dokter kon daar echter niets meer aan doen. Na een aantal weken goed na te hebben gedacht was ik er wel uit. Ik moet nu gewoon naar mijn lichaam luisteren. Het is voor mijn knie nu beter dat ik per direct stop met voetballen", aldus een aangeslagen Daan Ligtenberg.

De Nijverdaller blijft echter betrokken bij Excelsior'31. "Ik wil in de toekomst graag jeugdtrainer worden bij Excelsior'31. De komende jaren hoop ik mijn trainingsdiploma's te halen. Daarnaast blijf ik betrokken bij het eerste elftal. De komende weken zal ik nog met de fysio's trainen om te herstellen van mijn huidige blessure. Ook ga ik dit seizoen nog mee met de uitwedstrijden en bij thuiswedstrijden zal ik muziek gaan draaien en de speakers ondersteunen". 

De Technische Commissie van Excelsior'31 respecteert de beslissing van Daan Ligtenberg om per direct te stoppen. De afgelopen jaren heeft de TC het volste vertrouwen gehad dat Daan zich terug zou knokken in het eerste elftal. Het is zeer spijtig dat dit door blessureleed niet is gelukt. De TC wenst Daan alle goeds toe in de toekomst en hoopt dat hij nog lang betrokken blijft bij onze mooie club. 

* Bekijk hieronder in het Weekjournaal van Excelsior'31 TV een interview met Daan Ligtenberg


 

Kalender icoon donderdag 12 september 2019 22:56 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers