Reserves Excelsior’31 (zaal) verslaan koploper Dedemsvaart ZV

Foto bij Reserves Excelsior’31 (zaal) verslaan koploper Dedemsvaart ZV

Samenvatting Excelsior'31 2 - Dedemsvaart ZV, met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior'31 heeft afgelopen donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Dedemsvaart ZV met 3-0 gewonnen. Met bij vlagen prachtig zaalvoetbal speelde de thuisploeg zijn beste wedstrijd van het seizoen en versloeg het de koploper met duidelijke cijfers. Als alle opgelegde kansen nog benut waren geworden, had de uitslag zelfs nog hoger kunnen uitvallen.

Vanaf het begin trok Excelsior'31 aan de teugels en het was Sander Kwintenberg die na een mooie aanval over meerdere schijven in de eerste minuut al de score opende; 1-0. Hierna kreeg Excelsior'31 een paar mooie kansen, maar verzuimde het de trekker over te halen. De talenten Rik Voortman, Cor Pongers, Abdulwahid Kaya, Fahrad Mahbobi en Jayden Sapulete lieten zien aan een mooie ontwikkeling bezig te zijn.

In de tweede helft redde keeper Willard ter Stal zijn ploeg een aantal keer met prachtige reddingen en hij hield zelfs de nul deze avond. Arjan Kistemaker wisselde consequent en had deze avond de beschikking over twee vrijwel gelijkwaardige blokken met een mix van talentvolle en ervaren spelers. Maarten Postma besliste het duel met een heerlijke panna gevolgd door een mooie assist op zijn voetbalmaatje Arnoud Baan. Hierna volgde de 3-0 na opnieuw een fraai opgezette aanval via Abdulwahid Kaya en Jayden Sapulete. Door deze overwinning komt Excelsior'31 op 10 punten uit 4 wedstrijden.

Door de uitschakeling in de beker en de herfstvakantie zijn de reserves van Excelsior'31 een aantal weken vrijaf en kan het zich voorbereiden op de wintermaanden.