Foto bij Excelsior'31 overleeft Veenendaalse kansenregen in eerste helft en slaat na rust keihard toe (2-6)

* Reactie Dérian Reinders

* Reactie Lucas van Beek

* Reactie Peter Wesselink

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 moest het tegen DOVO doen zonder zeven selectiespelers. Vorige week zaterdag tegen VVOG viel verdediger Ryan Snelders al uit met een blessure, afgelopen dinsdag haakte verdediger Joost Krijns af met opnieuw een hamstringblessure en donderdag werd bekend dat middenvelder Stefan Maat drie tot zes maanden eruit ligt met een knieblessure. Michel Gerritsen Mulkes zat tegen DOVO zijn laatste duel schorsing uit. Tel daarbij de langdurige blessures van Jasper Groothuis, Gerald Pas en Frank Gerritsen Mulkes op en je kunt concluderen dat trainer Peter Wesselink het moest doen met de zestien overgebleven spelers uit de selectie. Er begonnen drie andere spelers aan de aftrap ten opzichte van het uitduel tegen VVOG: Niek Davina, Jamarro Diks en Dérian Reinders.

DOVO kwam goed uit de startblokken. Al na twee minuten had Sam van Hasselt de 1-0 op zijn schoen, maar hij schoot de bal net naast de paal. Even later was ook Jasper Waalkens gevaarlijk voor de thuisploeg, maar Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier kon redden. Na negen minuten spelen kwam Excelsior'31 op voorsprong. Dérian Reinders stuurde Jamarro Diks weg. Diks nam knap aan en schoot de bal verwoestend in het doel achter DOVO-doelman Van der Sman.

Een minuut na de openingstreffer raakte DOVO de paal, via Gökhan Yasar. De gelijkmaker kwam er even later alsnog. Simon van Zeelst profiteerde nadat de verdediging van Excelsior'31 de bal niet goed weg kon werken. Simon van Hasselt had vervolgens de 2-1 op de schoen. Hij schoof de bal echter, oog in oog met Melvin Koetsier, naast het doel.

Na iets minder dan een half uur spelen kreeg ook Excelsior'31 een aantal mogelijkheden. Toch herpakte DOVO zich en Quincy Arends en aanvoerder Roy Bakkenes kregen grote kansen op een Veenendaalse voorsprong bij rust. Excelsior'31 overleefde de kansenregen en kon met een 1-1 stand de rust in.

Na rust begon Excelsior'31 ijzersterk. Hakim Ezafzafi dacht Excelsior'31 al snel op voorsprong te koppen, zijn treffer werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later kon Hielke Penterman de bal net niet binnen tikken. Toch viel de 1-2 vrij snel daarna. Hielke Penterman werd neergehaald in het strafschopgebied en Hakim Ezafzafi benutte het buitenkansje.

DOVO kreeg daarna een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Niek Davina was echter de reddende engel voor Excelsior'31 op de doellijn, hij kopte de bal over het doel. De gelijkmaker kwam er wel, Quincy Arends kopte knap raak na een uur spelen, 2-2.

Een minuut later stond Excelsior'31 alweer op voorsprong. Boy Boeloerditi stuurde Jasper Veltkamp weg die de bal laag in het doel schoot, oog in oog met DOVO-doelman Van der Swan, 2-3. Weer een minuut later werd het zelfs 2-4. Jamarro Diks gaf de bal mee aan Dérian Reinders, die zo door de Veenendaalse verdediging liep en de bal simpel in het doel kon schieten, 2-4.

Een kwartier voor tijd werd het nog mooier voor de Rijssenaren. Hakim Ezafzafi kopte de bal terug en Boy Boeloerditi schoot overtuigend binnen, 2-5. Jamarro Diks lobte de bal in de slotfase nog op de paal. Het werd nog wel 2-6. Jasper Veltkamp omspeelde de doelman en gaf de bal voor zodat Hielke Penterman de bal binnen kon koppen. Een mooi slotakkoord van een bizarre wedstrijd, waarin DOVO in de eerste helft veel beter was en de kansen niet afmaakt en Excelsior'31 na rust zeer effectief was.

Excelsior'31 neemt dus wederom drie belangrijke punten mee uit een uitwedstrijd. Het staat nu op de negende plek met 16 punten uit 12 wedstrijden. Opvallend is dat 15 van de 16 punten buiten Rijssen gepakt werden.

Volgende week zaterdag gaat Excelsior'31 opnieuw een poging doen om thuis de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Hekkensluiter ONS Sneek komt dan op bezoek, aanvang 14.30 uur.

DOVO - Excelsior'31 2-6 (1-1)
9. Jamarro Diks 0-1
14. Simon van Zeelst 1-1
49. Hakim Ezafzafi 1-2 (strafschop)
61. Quincy Arends 2-2
62. Jasper Veltkamp 2-3
63. Dérian Reinders 2-4
77. Boy Boeloerditi 2-5
86. Hielke Penterman 2-6

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Mirko Zwiers, Niek Davina, Vincent Schmidt, Boy Boeloerditi, Dérian Reinders (66. Lucas van Beek), Jasper Veltkamp, Jamarro Diks (87. Yilber Haverslag), Hielke Penterman en Hakim Ezafzafi (88. Tom Smoes)