Reserves Excelsior'31 (zaal) hebben genoeg aan een helft tegen SVI

Foto bij Reserves Excelsior'31 (zaal) hebben genoeg aan een helft tegen SVI

Samenvatting Excelsior'31 2 - SVI, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 (zaal) met 8-3 gewonnen van SVI uit Zwolle. Bij rust was het al 5-0 en was de wedstrijd al gespeeld. Door deze overwinning stijgt Excelsior'31 naar de derde plaats op de ranglijst in de Hoofdklasse en heeft het één verliespunt achterstand op koploper WRZV.

Door de afwezigheid van Ismail Kaya en Cor Pongers speelden Job Kouwenhoven en Nick Averesch na lange afwezigheid weer mee bij de thuisploeg. Zij speelden allebei een uitstekende wedstrijd en brachten vooral veel strijdlust en teamgeest in de ploeg. Omdat leider Arjan Kistemaker geveld was door griep, deed Willard ter Stal vandaag de wissels. Vanaf het begin kwam Excelsior'31 prima uit de startblokken en binnen een paar minuten leidde het met 2-0 door doelpunten van Arnoud Baan en Sander Kwintenberg. Rik Voortman maakte zijn eerste twee goals voor het tweede team en Maarten Postma was bijzonder fel en haalde zelfs een bal van de achterlijn. Job Kouwenhoven scoorde van afstand nog een prachtige treffer. Het aanstekelijke enthousiasme spatte van het team af, al werd het in de tweede helft langzaam minder. SVI kwam nog terug tot 8-3, maar verder liet doelman Willard Baan het niet komen.

Over twee weken speelt Excelsior'31 alweer de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Dan staat op maandag 9 december de uitwedstrijd tegen FC Almelo op het programma.