Milano Wierden onttroont Sfeerhuis Baan op Hangerad zaalvoetbaltoernooi

Foto bij Milano Wierden onttroont Sfeerhuis Baan op Hangerad zaalvoetbaltoernooi

Milano Wierden onttroont Sfeerhuis Baan op Hangerad zaalvoetbaltoernooi

Beelden (1) Hangerad zaalvoetbaltoernooi 2019, met dank aan Jan Nijkamp

Beelden (2) Hangerad zaalvoetbaltoernooi 2019, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - Het welbekende Hangerad zaalvoetbaltoernooi, traditioneel gehouden rondom de feestdagen in Sporthal de Reggehal in Rijssen, is gewonnen door Milano Wierden. Zij versloegen in de finale nieuwkomer DVS’19 met 3-1. Sfeerhuis Baan, de winnaar van 2017 en 2018, moest dit jaar genoegen nemen met de derde plaats. 

Met wederom twaalf deelnemende teams verdeeld over twee poules, barste het toernooi vrijdag 27 december om 09:00 uur los in Sporthal de Reggehal. Poule A was bestempeld als ‘poule des doods’, maar uiteindelijk waren het DVS’19 en Sfeerhuis Baan die zich met 13 punten uit 5 duels moeiteloos plaatsten voor de halve finales. Op doelsaldo werd DVS’19 poulewinnaar. Veneklaas Packaging, de verliezend finalist van 2018, kwam er niet aan te pas in deze poule. Niet verwonderlijk, want het team bestond dit jaar louter uit jonge talentvolle eerstejaars JO15-spelers van Excelsior’31, die het op fysiek vlak af moesten leggen. Maar dankzij technisch en verzorgd voetbal had het wel het publiek op de hand en legde het de senioren regelmatig het vuur aan de schenen. Toekomstige winnaars werden dus al gesignaleerd.

In poule B was Milano Wierden onverslaanbaar. De Buikschuivers plaatste zich, nipt ten koste van Bandwerk, als nummer twee van deze poule voor de halve finale. Milano Wierden moest het hierdoor in de eerste halve finale opnemen tegen Sfeerhuis Baan. De titelhouder, met spelers als Rik Harbers en Henk Lankamp van het eerste zaalteam van Excelsior’31 in de gelederen, legde het met 3-1 af tegen Milano Wierden. Het had geen antwoord op de bevliegingen van Deto speler Stan Nijhuis. Naast Nijhuis speelden ook de ex-Excelsior’31 spelers Simon Baysoy en de gebroeders Acis mee bij Milano Wierden. DVS’19, met topper Dirk Muis in de ploeg, versloeg met dezelfde cijfers De Buikschuivers, dat o.a. speelde met Cor Pongers, Rik Voortman en Nick Averesch van het tweede zaalteam van Excelsior’31.

De finale tussen Milano Wierden en DVS’19 ging lange tijd gelijk op, maar onder aanvoering van de topscoorder van het toernooi (Stan Nijhuis) wonnen de Wierdenaren verdiend met 3-1. De strijd om de derde plaats werd via strafschoppen beslist in het voordeel van Sfeerhuis Baan.

Milano Wierden

DVS'19

Sfeerhuis Baan

Stan Nijhuis

Kalender icoon zondag 29 december 2019 21:05 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers