Excelsior'31 freewheelt aan de hand van Penterman langs VVOG (5-0)

Foto bij Excelsior'31 freewheelt aan de hand van Penterman langs VVOG (5-0)

* Reactie Hielke Penterman bij Radio 350 (vanaf 36.35min)

* Analyse Excelsior'31 - VVOG met analist Wilco Nieuwenhuis (live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)

* Verslag van Martin Klaassen

Met de stand van de ranglijst bij de hand zou een zege voor Excelsior’31 tegen laagvlieger VVOG bijzonder welkom zijn.  Excelsior’31-trainer Peter Wesselink voerde ten opzichte van de verliespartij van vorige week enkele wijzigingen door. Michel Gerritsen Mulkes was er vanwege een blessure niet bij. Stijn Beverdam,  Jasper Veltkamp en Tom Smoes waren er wel bij, maar moesten het met een reserve-rol doen. Vincent Schmidt, Ryan Snelders, Niek Davina en Boy Boeloerditi stonden daardoor wel aan de aftrap. Door de wijzigingen mocht Niek Davina weer op een door hem geliefde stek op het middenveld starten. Op de bank zaten ook nog: Tim Paalman (k) en Koray Arslan.

Bij de start van de wedstrijd was Excelsior’31 nog niet goed bij de les. Zo kon VVOG-aanwinst Dean van Ooijen in de 2e minuut op doel koppen en kon Mike Ahrens in de 6e minuut na slecht uitverdedigen een schot op het doel van Melvin Koetsier lossen.

Daarna was er voor Excelsior’31 geen vuiltje meer aan de lucht. Na een eerste gevaarlijk moment waarbij Reinders en Penterman betrokken waren, was het in de 10e minuut raak. Niek Davina stuurde Boy Boeloerditi diep. Boeloerditi gaf de bal voor en Hielke Penterman troefde voor de eerste maal de VVOG-verdediging af: 1-0.

De jacht op een tweede doelpunt werd ingezet, maar kreeg na een paar minuten geen vervolg. Excelsior’31 was dominant, maar werd weinig geprikkeld door een pover acterend VVOG. Hierdoor kabbelde de wedstrijd voort. De thuisploeg werd wat slordig, waardoor VVOG zich in de 25e minuut prompt een keer voor het doel van Melvin Koetsier meldde. De doorgebroken Bas Wobbes wist vanuit een moeilijke hoek niet tot scoren te komen.

‘Niet tot scoren komen’ is een zinsnede die niet van toepassing is op Hielke Penterman. In de 29e minuut maakte hij zijn tweede van de middag. Na een zeer collegiaal breedtepassje van Boy Boeloerditi hoefde hij de bal alleen nog maar een laatste zetje te geven: 2-0.

Net voor rust was Niek Davina dicht bij de 3-0. De Excelsior’31-vedette liet tegen VVOG zijn meerwaarde op het middenveld blijken. Uit een hoekschop kwam de bal bij hem uit. Zijn schot ging rakelings over het doel van VVOG-doelman Paul Eppink.

Na rust was het voor Excelsior’31 zaak om uit de problemen te blijven. Dat gebeurde ook. VVOG werd in de hoek gehouden waar de klappen vallen. Het publiek kreeg  bij vlagen nog een aantal mooie aanvallen te zien. Excelsior’31 was soms wat te speels, maar liet in het slot van de wedstrijd zien efficiënt te kunnen zijn. Penterman werd Hattrick Hielke, nadat hij de rebound van een geblockt schot van Boeloerditi voor zijn voeten kreeg.

In de 84e minuut voegde hij er ook nog zijn 4e van de middag aan toe. Jamarro Diks, die zijn draai goed gevonden heeft, stond aan de basis van het doelpunt.

Het slotakkoord kwam van de voet van invaller Koray Arslan. Na 4 doelpunten was Penterman deze keer de architect van de treffer. Arslan haalde na het breed leggen van de bal vernietigend uit. De bal sloeg hard achter schietschijf Paul Eppink in de touwen.

Excelsior’31 doet met de klinkende overwinning uitstekende zaken. De concurrentie heeft verloren of gelijkgespeeld. Daardoor hebben de Rijssenaren een marge van 5 punten op de nacompetitieplek (de nummer 14 van de ranglijst).

Volgende week gaat Excelsior’31 op bezoek bij het kwakkelende Ter Leede. De Sassenheimse mede-promovendus verloor de laatste 2 duels. Deze speelronde was Barendrecht met 0-3 te sterk, daarvoor veegde ODIN’59 met 8-0 de vloer aan met de ploeg van Steef Roodakkers.

Excelsior’31 – VVOG  5-0 (2-0)

10. Hielke Penterman 1-0
29. Hielke Penterman 2-0
73. Hielke Penterman 3-0
84. Hielke Penterman 4-0
90. Koray Arslan 5-0

Scheidsrechter:  dhr. J. Rozendal (Zwaagwesteinde, Friesland)
Assistent-scheidsrechters: dhr. L.T. de Koning  & dhr. Y.M.G. Rodenburg