Excelsior'31 met ruime cijfers langs Hulzense Boys (5-1)

Foto bij Excelsior'31 met ruime cijfers langs Hulzense Boys (5-1)

* Samenvatting Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

* Wedstrijdverslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 speelde dinsdagavond een oefenpot tegen zaterdag tweedeklasser Hulzense Boys. Bij de gasten een aantal bekende gezichten. Zo kwamen voormalig Excelsior'31-spelers Mats Knol, Danny Schoenmaker en doelman Patrick Loohuis in actie en zat keeperstrainer Arjan Schipper op de bank.

De eerste treffer van de avond viel na ongeveer 20 minuten spelen. Desney Bruinink stuurde Emilio Solino Overmars weg. Zijn voorzet werd door een speler van Hulzense Boys in eigen doel gewerkt, 1-0.

Kort daarna kreeg Excelsior'31 een strafschop. Walter Dias Nzasi werd neergehaald, nam de penalty zelf en faalde niet, 2-0. Een minuut later was het alweer raak voor de nieuwe spits afkomstig van HHC Hardenberg. In de kluts scoorde Dias Nzasi de 3-0.

Vlak voor rust kregen de gasten een strafschop na een overtreding van Sander Thomas. Jordy Wolfkamp schoot raak voor Hulzense Boys, 3-1.

Na rust werd er aan beide kanten flink gewisseld. Walter Dias Nzasi bleef staan en scoorde zijn derde van de avond, ditmaal op aangeven van Sander Thomas.

Verderop in de tweede helft wist Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier zijn doel schoon te houden met een knappe redding na een uitstekende counter van Hulzense Boys. Toch moest de ploeg van nieuwe trainer Tim Engbers nog een doelpunt incasseren. Mirko Zwiers stuurde Frank Gerritsen Mulkes weg op links. Het talent uit de eigen jeugdopleiding vond Hielke Penterman en hij tikte de bal binnen, 5-1.

Na vijf maanden eindelijk weer een leuke pot voetbal op De Koerbelt van het eerste elftal. Komende zaterdag staat er opnieuw een mooie tegenstander op het programma. Het DVS'33 van Peter Wesselink komt op bezoek in Rijssen, aanvang 14.30 uur. Meer informatie over het toegangsbeleid bij deze wedstrijd vindt u de komende dagen op de website. Klik hier voor het complete overzicht van de voorbereiding van Excelsior'31.

Excelsior'31 - Hulzense Boys 5-1 (3-1)
20. e.d. Hulzense Boys 1-0
38. Walter Dias Nzasi 2-0 (strafschop)
39. Walter Dias Nzasi 3-0
45+2. Jordy Wolfkamp 3-1 (strafschop)
60. Walter Dias Nzasi 4-1
79. Hielke Penterman 5-1

Opstelling Excelsior'31: Anthony van Zaltbommel (46. Melvin Koetsier), Stijn Beverdam (61. Pim ten Have), Joost Krijns (61. Niek Davina), Lucas van Beek (46. Mirko Zwiers), Lars Nijeboer (61. Vincent Schmidt), Desney Bruinink (61. Hakim Ezafzafi), Dérian Reinders (46. Niels Leemhuis), Jasper Veltkamp (34. Sander Thomas), Hakan Sandikci (61. Frank Gerritsen Mulkes), Walter Dias Nzasi (61. Hielke Penterman), Emilio Solino Overmars (46. Jamarro Diks)