Excelsior'31 lijdt oefennederlaag tegen DETO Twenterand (0-1)

Foto bij Excelsior'31 lijdt oefennederlaag tegen DETO Twenterand (0-1)

Excelsior'31 lijdt oefennederlaag tegen DETO Twenterand (0-1)

* Samenvatting Excelsior'31 TV



* Reactie Mirko Zwiers



* Reactie Jurjan Wouda



* Reactie Kevin Aman (DETO)



* Reactie Mart Zwiers (DETO)



* Wedstrijdverslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis


Excelsior'31 oefende dinsdagavond tegen DETO Twenterand. En dat betekent vaak een weerzien met oude bekenden. Zo ook tijdens deze editie. Kevin Aman is weer terug bij de zaterdag Hoofdklasser uit Vriezenveen. Nadat hij in december van vorig jaar een nier scheurde, een periode op de IC lag, is hij weer helemaal hersteld en kan hij weer pijnvrij voetballen op niveau. Cem Köse begon op de bank, de aanvaller maakte deze zomer de overstap van Quick'20 naar DETO Twenterand, daarvoor was hij vier seizoenen actief op De Koerbelt. Ook Rijssenaar Mart Zwiers begon op de bank bij DETO Twenterand. De aanvallende middenvelder annex aanvaller maakte in de JO13-jeugd de overstap van Excelsior'31 naar De Graafschap. Daar doorliep hij de jeugdopleiding en deze zomer koos hij voor de Hoofdklasser uit Vriezenveen. Ook in de staf van DETO twee oude bekenden. Hennie in't Hof is de trainer en Rob Hendriks de keeperstrainer. 

Trainer Jurjan Wouda had vanwege blessures minder keuze op de bank dan tijdens de afgelopen oefenwedstrijden. Wouda kon geen beroep doen op Stijn Beverdam, Lucas van Beek, Emilio Solino Overmars, Pim ten Have, Jasper Groothuis en Michel Gerritsen Mulkes. Frank Gerritsen Mulkes en Hakan Sandikci kwamen in actie bij het nieuwe onder 23-team, dat dinsdagavond met 5-0 onderuit ging bij Quick'20 O23. 

Het oefenduel tussen Excelsior'31 en DETO Twenterand was een mooie testcase voor beide teams. DETO speelde compact met vijf verdedigers en Excelsior'31 moest daar doorheen zien te komen. Dat lukte in het begin een paar keer, maar het geluk ontbrak bij onder meer Hielke Penterman die de grootste mogelijkheden kreeg op een treffer voor rust. DETO werd ook gevaarlijk, maar ex-DETO doelman Anthony van Zaltbommel had een goede redding in huis om een treffer van de ploeg uit Vriezenveen te voorkomen. 

Na rust was het Excelsior'31 dat als beste uit de startblokken kwam. Desney Bruinink werd diep gestuurd, na een geweldige combinatie op het middenveld tussen Jasper Veltkamp en Dérian Reinders. De nieuwkomer, afkomstig van HSC'21, schoof de bal net naast het doel. Ook Hakim Ezafzafi en Joost Krijns waren dichtbij een treffer, maar Excelsior'31 wist in die periode het verschil niet te maken.

DETO Twenterand kwam er daarna ook steeds vaker uit. Via Maarten Jansen kreeg het twee keer op rij een 100% kans op een doelpunt, maar Melvin Koetsier en de lat brachten redding.

Toch was het na een uur spelen wel raak voor de ploeg uit Vriezenveen. Joost Krijns schatte een pass van Niek Davina verkeerd in, waardoor Kevin Aman alleen op Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier af kon gaan. Aman faalde niet en zette DETO op een 0-1 voorsprong. 

In de slotfase kregen Vincent Schmidt (kopbal) en Hielke Penterman (schot) nog mogelijkheden op een Rijssense treffer, maar die viel niet. Excelsior'31 lijdt haar tweede nederlaag in de oefencampagne. Een oefenpot waar trainer Jurjan Wouda ongetwijfeld veel lering uit kan trekken voor zijn ploeg richting de toekomst. 

Komende zaterdag speelt Excelsior’31 een mini-toernooi in Genemuiden. Om 13.00 uur trapt het dan af tegen Rohda Raalte. Deze wedstrijd duurt 2x 30 minuten. Om 14.20 uur wordt er afgetrapt tegen SC Genemuiden. Ook dit duel duurt 2x 30 minuten. Beide wedstrijden zijn live te zien bij Excelsior'31 TV. 

Excelsior'31 - DETO Twenterand 0-1 (0-0)
61. Kevin Aman 0-1

Opstelling Excelsior'31: Anthony van Zaltbommel (46. Melvin Koetsier), Mirko Zwiers, Joost Krijns, Niek Davina (62. Lars Nijeboer), Vincent Schmidt, Dërian Reinders (85. Desney Bruinink), Desney Bruinink (62. Niels Leemhuis), Hielke Penterman, Jamarro Diks (46. Jasper Veltkamp), Walter Dias Nzasi (46. Hakim Ezafzafi), Sander Thomas

Kalender icoon woensdag 19 augustus 2020 03:02 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers