Excelsior'31 verliest gelijkopgaand duel van Jong PEC Zwolle (1-2)

Foto bij Excelsior'31 verliest gelijkopgaand duel van Jong PEC Zwolle (1-2)

*Verslag met dank aan Martin Klaassen

Excelsior’31 trof met PEC Zwolle een sterke oefenpartner. De wedstrijden die er echt om gaan komen dichterbij en dat is te merken. De intensiteit in het spel gaat omhoog en hoofdtrainer Jurjan Wouda zet zichtbaar stappen in het spel dat hij voor ogen heeft.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Hakim Ezafzafi werd in de derde minuut diep gestuurd en gaf af op Givan Werkhoven. De spits, die in de voorbereiding zijn vizier nog aan het scherpstellen is, schoot de bal diagonaal in maar vond Jong PEC-doelman Schendelaar op zijn pad.

Excelsior’31 zette hoog druk. Bij balverlies moest de bal snel weer terugveroverd worden en dat lukte goed. In de 13e minuut moest Schendelaar opnieuw in actie komen. Net buiten het strafschopgebied nam Reinders de bal uit de stuit op de pantoffel en was hij dicht bij de openingstreffer.

In de 19e minuut liet Jong PEC zich zien. Anthony van Zaltbommel redde stijlvol op een geplaatst schot.  Een minuut later was het opnieuw de beurt aan Werkhoven, die de bal niet langs de Jong PEC doelman kreeg.

De openingstreffer was voor de gasten uit Zwolle. Het was Schendelaar die met een verre uittrap aan de basis stond. De bal werd niet helemaal goed getaxeerd door Mirko Zwiers.  De bal kwam tussen hem en Van Zaltbommel uit en de behendige Arenchelo Leito profiteerde. Hij chipte de bal over de Excelsior’31 doelman in het net: 0-1.

Een gelijkmaker voor rust had zeker gekund. In de 33e minuut nam Hielke Penterman na goed doorzetten Schendelaar onder vuur en de rebound die daar uit voortkwam was niet aan Givan Werkhoven besteed. Een tweede treffer voor Jong PEC was in de 41e minuut nog dichterbij. PEC kreeg een penalty, nadat Chip Engels het uitgestoken been van Lucas van Beek opzocht. De penalty ging hoog over het doel.

Net voor rust lukte het Excelsior’31 bij twee mogelijkheden niet om met een gelijke stand de rust in te gaan.

In de regen ging Excelsior’31 met drie nieuwe spelers tegen een bijna compleet nieuw PEC Zwolle op jacht naar de gelijkmaker. Waar het spel in het laatste deel van de eerste helft te gehaast was en er (te) snel de diepte werd gezocht, was het veldspel in het eerste kwartier beter verzorgd. Er werd goed met de geboden ruimte omgegaan. Toch was het Jong PEC Zwolle dat als eerst dichtbij een doelpunt kwam. Van Zaltbommel kon de bal nog maar net uit de hoek houden.

Hielke Penterman liet in de 56e minuut zien zijn neus voor het doel niet verloren te zijn. Op aangeven van Niels Leemhuis kwam hij leep uit de hoek, hij beroerde hij de bal net genoeg. De bal hobbelde over de doellijn: 1-1.

Na de grote wisselronde 20 minuten voor tijd ging er ondanks de goede intenties vooral veel mis. Jong PEC ging door een schlemielig doelpunt van Wessel Been nog met de winst aan de haal.

Excelsior’31 – Jong PEC Zwolle 1-2 (0-1)

Doelpunten:

23. Arenchelo Leito 0-1

56. Hielke Penterman 1-1

81. Wessel Been 1-2

Opstelling Excelsior’31 eerste helft: Anthony van Zaltbommel, Pim ten Have, Mirko Zwiers, Lucas van Beek, Vincent Schmidt, Derian Reinders, Hielke Penterman, Niels Leemhuis, Hakim Ezafzafi, Givan Werkhoven, Jasper Veltkamp

Opstelling Excelsior’31 tweede helft: Anthony van Zaltbommel, Stijn Beverdam, Pim ten Have, Lucas van Beek (68. Matthijs Seppenwoolde), Vicent Schmidt, Derian Reinders (68. Michel Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman (68. Jasper Veltkamp), Niels Leemhuis (68. Desney Bruinink), Sander Thomas, Givan Werkhoven (68. Simon Seppenwoolde), Siebe Schets

Kalender icoon zaterdag 31 juli 2021 17:48 / Het eerste