Foto bij Excelsior’31 verslaat Barendrecht (1-3)

* Reactie Givan Werkhoven

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag met dank aan Martin Klaassen

Met dezelfde 11 basisspelers aan de aftrap, maakten de Rijssenaren een lastige beginfase door. De thuisploeg, die vorige week 1-1 speelde bij Hoek, was beter en ging op jacht naar een openingsdoelpunt. Niels Vorthoren was in de derde minuut dichtbij. Zijn wippertje in een kansrijke situatie werd eenvoudig gepakt door Anthony van Zaltbommel.

Het hoge druk zetten was ook een facet dat Barendrecht toepaste. Excelsior’31 had het daar moeilijk mee. Bij balverlies was de thuisploeg er als de kippen bij om gevaarlijk te worden. In de 19e minuut ging een schot van Barendrecht-spits Peter de Lange rakelings voorlangs.

De meegereisde supporters uit Rijssen waren er niet gerust op. Excelsior’31 bleef echter op de been en overleefde ook een scrimmage in de 33e minuut. Twee minuten later had Jasper Veltkamp tegen de verhouding in de 0-1 kunnen maken. Helaas voor hem en Excelsior’31 wist hij de opgelegde kans niet te benutten. Barendrecht-verdediger Kayo Renwarin kon net op tijd ingrijpen.

Na de rust begon het allesbehalve saai. Met een rollertje van Givan Werhoven en opnieuw een goede kans van Jasper Veltkamp werd er getracht een doelpunt op het scorebord te krijgen. Het was Excelsior’31 dat het eerst kon juichen. Uit een corner, waarbij de bal werd de doorgekopt door Pim ten Have, was het Givan Werkhoven die zijn tweede treffer van het seizoen maakte: 0-1.

De schade voor Barendrecht werd in de 61e minuut nog groter, toen aanvoerder Max van Dijk aan de noodrem trok en met rood kon vertrekken. Hij stuitte Givan Werkhoven, die een vrije doorgang op doelman Jeffrey Verkerk had. Dit deed hij in het strafschopgebied, dus er volgde ook nog een strafschop. Hakim Ezafzafi liet het buitenkansje voor zijn team niet liggen. Met een Panenka liet hij Verkerk kansloos: 0-2.

Excelsior’31 leek met de 0-2, tegen 10 man op rozen te zitten. Echter, Barendrecht kwam uit het niets toch weer dichtbij. Na balverlies op het middenveld, kon de thuisploeg uitbreken. Niels Vorthoren kopte in de 74e minuut de bal via de paal binnen: 1-2.

Het was met de kleine marge geen relaxt laatste kwartier. Vooral routinier Niek Davina moest achterin nog gevaar in de kiem smoren. De opluchting was groot dat goudhaantje en supersub Simon Seppenwoolde de 1-3 aantekende. Hij profiteerde van een te korte terugspeelbal van Barendrecht-verdediger Kevin Cornet. Zijn tweede doelpunt als invaller leverde Excelsior’31 de tweede overwinning van het seizoen op.

Excelsior’31 staat hiermee fier aan kop en is het de enige zonder puntverlies. Aanstaande zaterdag gaat Excelsior’31 thuis tegen VVSB op jacht naar de derde overwinning. Het duel op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

Barendrecht – Excelsior’31 1-3 (0-0)