Geen winnaar bij Staphorst - Excelsior'31 (2-2)

Foto bij Geen winnaar bij Staphorst - Excelsior'31 (2-2)

Geen winnaar bij Staphorst - Excelsior'31 (2-2)

* Samenvatting Excelsior'31 TV* Reactie Hakim Ezafzafi* Reactie Jurjan Wouda*Verslag van Martin Klaassen

Ten opzichte van het 0-0 gelijke spel in Hoornaar tegen SteDoCo (0-0),  voerde Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda 1 wijziging door in zijn basiselftal. Lucas van Beek mocht voor de eerste keer deze competitie starten. Mirko Zwiers schoof door naar de zijkant, waardoor Stijn Beverdam het moest stellen met een plek op de bank. Naast Beverdam zaten: Jose Fernandes (k), Desney Bruinink, Sander Thomas, Jasper Groothuis, Lars Nijeboer en Siebe Schets.

De Overijsselse onderonsjes tussen Excelsior’31 en Staphorst staan de laatste jaren altijd garant voor spektakel.  Excelsior’31 had in deze nieuwste editie de score al vroeg kunnen openen. In de eerste minuut kreeg Hielke Penterman al een goede kans om Staphorst-doelman Jorick Maats beteutert achter te laten. Excelsior’31-spits Givan Werkhoven was in de derde minuut nog kansrijker. 1 op 1 met Maats kreeg hij de bal niet in het doel.

Aan ruimte om te voetballen was er geen gebrek. Er werden geen uitgedokterde vestingswanden opgetrokken: de intentie van beide ploegen was om er een leuke pot met aanvallend voetbal van te maken. De eerste kans van Staphorst kwam in de 10e minuut van Mike Reuvers. Hij schoot vanaf links de bal kiezelhard rakelings voorbij het doel van Anthony van Zaltbommel.

Hoogstaand was het qua niveau niet. Staphorst koos voor de kortste weg om de gevaarlijke voorwaartsen in stelling te brengen. Excelsior’31, dat juist vaak succesvol is als het de bal snel rond laat gaan, deed hetzelfde. De (steek)passes en diepteballen waren vaak niet secuur. De mogelijkheid (en ruimte) om het spel te dicteren werd niet voldoende benut.

Excelsior’31 kwam het meest in z’n kracht in de omschakeling. Bij balverlies van Staphorst in de 22e minuut gaf Niels Leemhuis de bal mee op Hakim Ezafzafi. Hij schoot de bal hard naast het doel. 

Even later was het wel raak uit een dood spelmoment. Bij een scherp aangesneden vrije trap, die in het niemandsland tussen keeper Maats en de Staphorst-achterhoede uitkwam, dook Ezafzafi op. De ervaren goalgetter tekende de 0-1 aan.

Lang kon Excelsior’31 niet van de voorsprong genieten. Waar het ingrijgen van de achterhoede van Staphorst er niet goed uitzag bij de 0-1, viel dat bij de 1-1 van Stan Haanstra te zeggen over de verdediging van Excelsior’31. Een doorspeelpass van Yannick Kaluzi kwam voorbij Pim ten Have. Anthony van Zaltbommel koos ervoor om te blijven staan. Stan Haanstra nam de bal uit de stuit op zijn pantoffel en scoorde in de lange hoek.

In de tweede helft schakelde Staphorst een tandje bij, het kwam beter in de wedstrijd. De architect van het eerste noemenswaardige moment van Excelsior’31 was de verdienstelijk spelende Lucas van Beek. Zijn steekpass op Jasper Veltkamp was net te lang en daardoor voor Maats. 

Daarna was het Staphorst dat in de 54e minuut via Daimen Schra op voorsprong dacht te komen. Het collectief appelerende Excelsior’31 wist al wat er aan de hand was: het was buitenspel. Een waarschuwing voor de Rijssenaren was het in ieder geval.

Givan Werkhoven had in dit duel moeite om zichzelf te onderscheiden. In de 57e minuut kwam er wel sprankje van zijn kwaliteiten bovendrijven. Uit een hoekschop van Niels Leemhuis kwam de bal bij hem terecht. Hij nam de bal mooi uit de lucht aan, schoot uit de draai, maar de inzet miste richting en kracht.

Een foute pass van linksback Vincent Schmidt in de 65e minuut bleek een bijzonder kostbare. Stan Haanstra nam op snelheid de bal mee. Het lukten Pim ten Have en invaller Stijn Beverdam niet om de boel nog te repareren. Haanstra passeerde met een overtuigende inzet ook het laatste station Van Zaltbommel 2-1.

Excelsior’31 ging op jacht naar de gelijkmaker. De gelijkmaker paste bij het duel en viel ook uit het niets. Vanaf links schoot Hakim Ezafzafi de bal op opportunistische wijze, vanaf de punt van het strafschopgebied richting de lange hoek. De bal werd aangeraakt en viel achter Maats in het net: 2-2.

Beide ploegen gingen nog voor de zege. Mike Reuvers was in de 86e minuut nog trefzeker. Omdat de voorzet van achter de achterlijn kwam, werd het doelpunt geannuleerd. Het bleef bij 2-2.

Aanstaande dinsdagavond oefent Excelsior’31 thuis tegen Jong PEC Zwolle. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 19:30 uur. Volgende week zaterdag komt Sportlust’46 uit Woerden op bezoek in Rijssen. Het Derde Divisie-duel begint om 14:30.

Staphorst - Excelsior'31 2-2 (1-1)

Doelpunten:

37. Hakim Ezafzafi 0-1

43. Stan Haanstra 1-1

65. Stan Haanstra 2-1

75. Hakim Ezafzafi 2-2

Arbitrage:

Scheidsrechter:  dhr. S. Veekamp

Assistent-scheidsrechters: dhr. A. Overdijk & dhr. R.S.D.J. Hendriks

Gele kaarten:

Pim ten Have (Excelsior’31), Reinier Crediet (Staphorst)

Opstellingen:

Staphorst: Jorick Maats, Marlon Luchtenberg, Dirk Muis, Pascal Mulder, Mark Schra, Jurian van den Brink, Daimen Schra, Reinier Crediet, Mark Reuvers, Yannick Kaluzi (67. Ruben Kin), Stan Haanstra

Excelsior’31: Anthony van Zaltbommel, Mirko Zwiers, Pim ten Have, Lucas van Beek (61. Stijn Beverdam), Vincent Schmidt, Derian Reinders (61. Desney Bruinink), Hielke Penterman, Niels Leemhuis, Jasper Veltkamp (67. Siebe Schets), Givan Werkhoven, Hakim Ezafzafi

Kalender icoon zaterdag 18 september 2021 19:02 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers