Excelsior’31 ziet FC Lisse in tweede helft langszij komen (1-3)

Foto bij Excelsior’31 ziet FC Lisse in tweede helft langszij komen (1-3)

Excelsior’31 ziet FC Lisse in tweede helft langszij komen (1-3)

* Klik hier voor de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)

* Samenvatting Excelsior'31 TV* Reactie Vincent Schmidt* Reactie Jurjan Wouda
*Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda heeft weinig te klagen over de fysieke gesteldheid van zijn selectie. Tegen FC Lisse kon hij het elftal dat in Goes won, laten staan. Op de bank had hij de beschikking over: Jose Fernandes (k), Mirko Zwiers, Desney Bruinink, Sander Thomas, Jasper Groothuis, Simon Seppenwoolde en Siebe Schets.

Na een rustige eerste paar minuten werd het in de topper tussen Excelsior’31 en FC Lisse interessant. In de 7e minuut werd een voorzet van Jasper Veltkamp er  uitgehaald. Even daarna liet ook FC Lisse van zich horen. Anthony van Zaltbommel zette zijn vingertoppen achter de bal op een schot van Lars van der Steen (minuut 9).

Uit de hoekschop die daaruit volgde kopte Jaap Zwetsloot de bal over (minuut 10). De Excelsior’31-doelman was opnieuw belangrijk toen hij een pegel van Jefrrey Klijbroek op zich afgevuurd kreeg. De bal in de hoek haalde door een knappe redding het niet niet.

Vanaf dat moment volgde de beste fase van de thuisploeg. In de 16e minuut liet Stijn Beverdam zien waarom hij de eerste keus op de rechtsachter is. Met een van zijn kenmerkende rushes passeerde hij zijn tegenstanders in de diepte en trok hij de bal terug op Hakim Ezafzafi. De aanvaller treuzelde niet en maakte het FC Lisse-doelman Erik Cummins moeilijk met een pegel van afstand.

Tussendoor deelde FC Lisse nog speldenprik uit. Het werd in de 22e minuut opnieuw gevaarlijk vanuit een dood spelmoment.  De kopbal van Jaap Zwetsloot ging naast.

In de 23e minuut werd de wedstrijd  op fraaie wijze opengebroken. Na een knappe aaneenschakeling van korte combinaties, met een vernuftig balletje van Hakim Ezafzafi en een dynamische actie van Vincent Schmidt maakte Givan Werkhoven het koelbloedig af: 1-0. Een aanval uit het boekje.

FC Lisse kwam er tot de rust amper meer aan te pas. De bollenclub had een acceptabel percentage balbezit, maar wist daar geen gebruik van te maken. De organisatie van Excelsior’31 stond als een huis. De thuisploeg zat er kort op, veroverde ballen snel terug. Door het snelle verplaatsen van de bal, kon FC Lisse er niet tussenkomen. 

Excelsior’31 probeerde de goede fase verder uit te buiten. In de de 27e minuut kwam Givan Werkhoven door op rechts en gaf hij de bal goed voor. Helaas voor hem, stond er geen teamgenoot klaar om de bal binnen te werken.

Derian Reinders had in de 32e minuut de 2-0 op de schoen. Na opnieuw een goede onderschepping en flitsende combinatie kwam hij schuin voor Erik Cummins. De ervaren oud-prof hield zijn ploeg op de been.

In de tweede tweede helft kreeg Excelsior’31 binnen 60 tellen na de aftrap een doffe dreun te verwerken. Uit een hoekschop kwam de bal bij Ludcinio Marengo. Het schot van de linksbuiten werd geblokt en kwam bij Enzo Stroo voor de voeten. De goaltjesdief prikte 7e competitietreffer erin: 1-1.

Gesteund door de snelle gelijkmaker trok FC Lisse het initiatief meer naar zich toe. De ploeg van Raymond Bronkhorst leek in de rust wakkerr te zijn geschud en was veel meer bij de les.

Het niveau van het veldspel van Excelsior’31 ging achteruit. Het bleef vrij eenvoudig op de been, maar werd slordiger. Aanvallend werd er amper nog een vuist gemaakt en de energie leek wat weg te ebben.

FC Lisse leek best tevreden met een punt, maar probeerde er met een blik aan frisse krachten nog iets extra’s uit te slepen.

Dit extraatje kwam er. Excelsior’31 was bij een corner in de 80e minuut niet bij de les. Enzo Stroo stond vogelvrij en  op de goede plek om zijn 2e van de middag te maken: 1-2.

Excelsior’31 kwam deze klap niet meer te boven. In de laatste tellen van de wedstijd plaatste invaller Luca Tarani voor zijn teamgenoten de kers op de taart. Hij troefde mede-invaller Mirko Zwiers af en passeerde Anthony van Zaltbommel in de lange hoek: 1-3.

Ondanks de nederlaag blijft Excelsior’31 op een 6e plek, met 3 punten achter de 3 koplopers (Sportlust’46, FC Lisse en Sparta Nijkerk) goed meedoen. Volgende week speelt Excelsior’31  in Veenendaal tegen nummer 15 DOVO. Het duel op sportpark Panhuis begint om 15:00 uur.

 

Excelsior’31 –  FC Lisse: 1-3 (1-0)

Doelpunten:

23. Givan Werkhoven  1-0

46. Enzo Stroo 1-1

80. Enzo Stroo 1-2

90. Luca Tarani 1-3

Arbitrage:

Scheidsrechter:  Thom Winkel

Assistent-scheidsrechters:  Gabriel Malki en Nick Velthuis

Opstellingen:

 Excelsior’31: Anthony Van Zaltbommel, Stijn Beverdam (72. Mirko Zwiers), Pim ten Have, Niek Davina (85. Siebe Schets), Vincent Schmidt, Derian Reinders, Hielke Penterman, Niels Leemhuis, Jasper Veltkamp (72. Simon Seppenwoolde), Givan Werkhoven, Hakim Ezafzafi

FC Lisse: Erik Cummins, Mitchel Bormann (57. Lars Klomp), Kevin van der Zwet, David Verweij, Lars van der Steen (57. Jeffrey Perez Stoof), Jeffrey Klijbroek, Tom Noordhoff, Toon Zwetsloot (76. Luca Tarani),  Jaap Zwetsloot (76. Remi van Ekeris), Enzo Stroo, Ludcinio Marengo (80. Reggie Schaap)

Kalender icoon zondag 31 oktober 2021 14:45 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers