Forse nederlaag Excelsior'31 tegen ODIN'59 (5-1)

Foto bij Forse nederlaag Excelsior'31 tegen ODIN'59 (5-1)

* Samenvatting ODIN'59 - Excelsior'31

*Reactie Jurjan Wouda

* Verslag met dank aan Martin Klaassen

Excelsior’31 ging in Heemskerk op jacht naar de 3 koplopers. De herstart van de competitie tegen DOVO (0-2) was een opsteker. De ploeg van Jurjan Wouda hoopte hier tegen de wisselvallige nummer 14 van de ranglijst een vervolg aan te geven.

In eerste 10 minuten gebeurde er op het hoofdveld van sportpark Assumburg een heleboel. De storm Eunice was afgezwakt, de ODIN’59 en Excelsior’31 storm stak op.

De eerste die het probeerde was Dérian Reinders. Vanaf een meter of 30 schoot hij in de 1e minuut naast het doel van Joost Meendering. Een minuut later gaf Reinders de bal voor en greep de ODIN’59-doelman in voordat Hielke Penterman gevaarlijk kon worden.

In de 4e minuut was ODIN’59 aan zet. Het had ook meteen succes. Excelsior’31 leed cruciaal balverlies. Joey Kooge gaf in de afrondende fase de bal voor op Thom de Vries. De middenvelder schoot de bal onberispelijk binnen.

Excelsior’31 liet zich niet uit het veld slaan. In de 5e minuut gaf Jasper Veltkamp de bal voor. Opnieuw kwam Hielke Penterman net niet aan afronden toe.

Het slotstuk van de levendige eerste 10 minuten  kwam van Vincent Schmidt. De linksback besloot een sterke solo met een schot. De bal eindigde op de lat.

De lat aan de andere kant van het veld werd in de 17e minuut geteisterd. Uit een hoekschop kopte ODIN’59-verdediger Mart Willemse de bal buiten bereik van Anthony van Zaltbommel tegen het alumium. Excelsior’31 kwam goed weg.

Het ging voor Excelsior’31 mis in de 27e minuut. ODIN’59 kwam er razendsnel uit en gaf de Rijssenaren het nakijken. Opnieuw gaf Joey Kooge de assist. Ahmed al Ahmadi hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken: 2-0.

De wedstrijd kreeg een levendig vervolg. Excelsior’31 kwam met kansen van Werkhoven en Ten Have in de buurt van de aansluitingstreffer. Ook Anthony van Zaltbommel moest in de 36e minuut nog gestrekt om verder onheil te voorkomen.

Het doelpunt van Excelsior’31 kwam er in de 38e minuut. Pim ten Have kopte op aangeven van Vincent Schmidt raak: 2-1. Er was weer hoop. En dat was te merken. De gelijkmaker was in de 40e minuut bijzonder dichtbij.  Doelman Meendering liet een schot van Hakim Ezafzafi los en zwijnde in de rebound.

In de 44e minuut werd deze hoop ineens weer decimeerd tot een sprankje hoop. Vanuit het niets bracht ODIN’59 het verschil weer naar 2 doelpunten. Niels de Jager had zijn vizier op scherp en trof doel: 3-1.

Excelsior’31 gaf na rust  niet op. In een open wedstrijd als deze wist Excelsior’31 dat de kans op een resultaat nog niet verkeken was. De Rijssenaren grossierden in balbezit en zagen ODIN’59 azen op een succesvolle tegenaanval.

De 3-1 stand bleef lang op het scorebord staan. Het lukte een zoekend Excelsior’31 ook met de frisse invalkrachten niet om de comeback in gang te zetten. Bij de spaarzame mogelijkheden werd de afmaker niet gevonden, of was de teenlengte niet toereikend om binnen te tikken.

ODIN’59 maakte in de slotfase het Heemskerkse feest compleet. In de 89e en 91e minuut kreeg Excelsior’31 nog twee tegentreffers te verwerken, waardoor er een afgetekende 5-1 eindstand de boeken ingaat.

Volgende week speelt Excelsior’31 op De Koerbelt een thuiswedstrijd tegen Hoek.  De wedstrijd begint om 14:30 uur.

ODIN'59 - Excelsior'31: 5-1 (3-1)