Excelsior'31 en Hoek houden elkaar in evenwicht (0-0)

Foto bij Excelsior'31 en Hoek houden elkaar in evenwicht (0-0)

Excelsior'31 en Hoek houden elkaar in evenwicht (0-0)

* De samenvatting 



* Reactie Vincent Schmidt



* Reactie Jurjan Wouda



* Klik hier voor de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)

*Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda had al aangekondigd iedereen nodig te hebben in de komende drukke periode. Dat bleek ook vanmiddag tegen Hoek. Vanwege het niet mee kunnen trainen van Hakim Ezafzafi en Anthony van Zaltbommel op donderdag, maakte José Fernandes zijn competitiedebuut. Sander Thomas nam voorin de plek in van Hakim Ezafzafi. Op de bank had Wouda de beschikking over: Anthony van Zaltbommel, Lucas van Beek, Desney Bruinink, Michel Gerritsen Mulkes, Emilio Solino Overmars en  Jasper Groothuis.

Waar de eerste 10 minuten in Heemskerk tegen Odin´59 veel spektakel boden, was dat vanmiddag totaal niet het geval.  Het bleek een voorbode van wat zou gaan komen. De bal bleef in het gebied tussen de twee strafschopgebieden hangen.

Hoek nam een defensieve houding aan en liet Excelsior´31 het spel maken. Daar had Excelsior´31 moeite mee. Er werd voor elke meter gestreden, maar het spel was statisch. Er was weinig beweging en diepgang. Actievelingen Vincent Schmidt en Jasper Veltkamp vielen het meest op, maar konden met hun ijver het verschil ook niet maken.

De Zeeuwse gasten kropen waar mogelijk uit hun schulp. In de 18e minuut schoot Steve Schalkwijk de bal tegen de lat. Dit deed hij vanuit een moeilijke met een strak schot, terwijl er een bal met een curve nodig was om Fernandes in verlegenheid te brengen.

Excelsior´31 deed in de 25e minuut van zich spreken. De doeltreffende kopbal van Dérian Reinders werd vanwege buitenspel teruggefloten door scheidsrechter Steven van der Vrande.

Net voor rust kwam Excelsior´31 nog twee keer voor het doel van de 37-jarige doelman Griffin de Vroe. In de 41e minuut kwam Niels Leemhuis niet bij de bal na een pass in de diepte. Kort voor het rustsignaal was De Vroe alert toen Sander Thomas voor zijn neus verscheen. De bal werd van de voeten van de Excelsior’31-aanvaller weggeplukt.

Na rust kwam  het eerste gevaar van Excelsior’31. Thomas gaf in de 49e minuut de bal mee aan de opgekomen Schmidt. De Vroe kon de inzet van de linksback keren.

De wedstrijd werd kwartier voor tijd iets leuker. Met de de ploeg gekomen Hakim Ezafzafi en Veltkamp ‘op 10’ achter Givan Werkhoven kreeg Excelsior’31 twee kansen waarmee het de wedstrijd kon beslissen.

In de 73e minuut schoof Werkhoven op aangeven van Hakim Ezafzafi de bal voorlangs het doel. Drie minuten later kreeg Werkhoven een nog betere mogelijkheid. De Vroe lag in de weg. Via zijn lichaam ging de bal naast het doel.

Dit waren niet de laatste wapenfeiten van de wedstrijd. In de laatste 10 minuten had het voor Excelsior’31 helemaal mis kunnen gaan. Na het wisselen van Reinders en Leemhuis leek bij Excelsior'31 de samenhang weg te zijn. Hoek stapte in en bracht Excelsior’31 met counters aan het wankelen.

In de 80e minuut faalde de normaal makkelijk scorende Steve Schalkwijk opzichtig, nadat hij door de rappe invaller Jahrdell Constansia in stelling was gebracht. Zijn schot ging naast het doel.

Twee minuten later kreeg de ploeg van Lorenzo Staelens (hij speelde 70 interlands voor België) opnieuw een uitgelezen kans om de 3 punten mee te nemen naar Zeeland. Op aangeven van Schalkwijk schoot Jabar Zaba de bal buiten bereik van Fernandes tegen de paal.

Scheidsrechter Van der Vrande floot na een opstootje inclusief 3 gele kaarten  voor het einde van de wedstrijd. Het kwartje kon aan het eind beide kanten opvallen, maar bleef in de gleuf van het spaarvarken steken. Dat was gezien de wedstrijd en kansverhouding een resultaat waar beide ploegen vrede mee kunnen hebben.

Volgende week zaterdag 5 maart speelt Excelsior’31 om 14:30 uur in Ermelo een uitduel tegen het DVS’33. Daarin treffen de Rijssenaren de ploeg van oud-trainer Peter Wesselink en de komend seizoen op het oude nest terugkerende Coen Vloedgraven.

De Supportersvereniging van Excelsior’31 heeft voor dit duel een bus geregeld. Wil je graag mee? App dan naar 06-53573787 (niet bellen!). De kosten voor zowel jong als oud bedragen 10 euro per persoon. (het entreebewijs zit niet bij het bedrag in) 

Excelsior’31 – Hoek:  0-0

Opstellingen:

Excelsior’31: José Fernandes, Lars Nijeboer, Niek Davina, Pim ten Have, Vincent Schmidt, Dérian Reinders (77. Desney Bruinink),  Hielke Penterman (64. Hakim Ezafzafi), Niels Leemhuis (77. Michel Gerritsen Mulkes), Jasper Veltkamp, Givan Werkhoven, Sander Thomas

Hoek: Griffin de Vroe, Jair Oosterlen, Gertjan Martens, Alexander Embrechts, Karim Bannani (77. Jahrdell Constansia), Istvan Bakx, Aaron Verwilligen, Roycel James, Mo Jabar Zada, Steve Schalkwijk (87. Mohamed Siali), Giovanni Dellanoy (64. Erwin Franse)

Gele kaarten:  

Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi, Givan Werkhoven  (Excelsior’31), Mo Jabar Zada, Jahrdell Constansia, Griffin de Vroe (Hoek)

FOTO: Jan Sanderman

Kalender icoon zaterdag 26 februari 2022 19:23 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers