Excelsior'31 verliest attractief duel van DVS'33 (2-1)

Foto bij Excelsior'31 verliest attractief duel van DVS'33 (2-1)

* Reactie Hakim Ezafzafi

* Reactie Coen Vloedgraven

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag met dank aan Martin Klaassen

Excelsior’31 en DVS’33 maakten er voor het thuispubliek en meegereisde Excelsioren een attractieve wedstrijd van. Waar het begin voor DVS’33 was, leek Excelsior’31 in de 7e minuut op voorsprong te komen door Givan Werkhoven. De aanvaller moest zijn vreugde-uitbarsting staken omdat scheidsrechter De Bruijn een handsbal van een op de grond liggende Hielke Penterman had geconstateerd.

De thuisploeg liet zich in de 14e minuut voor het doel van Anthony van Zaltbommel zien. Ali Akla gaf de bal op het presenteerblaadje van El Ablak. Zijn inzet ging naast het doel. In de 19e minuut maakte Niek Davina het spannend. Zijn last-minute terugspeelbal ging voorlangs het eigen doel. DVS’33 had in de 24e en 25e minuut grote mogelijkheden om de score te openen. Het lukte Benjamin Roemeon, Ali Alka en Nassim El Ablak niet om de bal over de doellijn te krijgen. Excelsior’31 kon opgelucht ademhalen.

De aanvalsopzet die voorafging aan het doelpunt dat de wedstrijd openbrak was prachtig. Hielke Penterman stond aan het eind van snel combinatievoetbal waarbij Schmidt, Leemhuis en Veltkamp betrokken waren. 37e minuut: 1-0.

Lang kon Excelsior’31 niet van de voorsprong genieten. Bij het uitverdedigen van een hoekschop van DVS’33 lag de bal klaar voor Coen Vloedgraven om op de pantoffel te nemen. Hij deed zijn nieuwe club pijn. Met een stuitje erin ging de bal buiten bereik van Van Zaltbommel in de uiterste hoek: 1-1.

In de tweede helft liet Excelsior’31 zich meer zien. Givan Werkhoven schoot in de 58e minuut op aangeven van Hakim Ezafzafi vanuit een moeilijke hoek op het doel van Van de Beeten. De DVS’33-doelman redde de bal met zijn voeten.

Bij de volgende aanval aan de andere kant, in de 64e minuut, was het wel raak. Na een aanval over rechts gaf El Ablak de bal voor. Voor de neus van Van Zaltbommel kreeg Benjamin Roemeon de tijd om de bal te verlengen tot in het net: 2-1.

Ali Alka kreeg in de 76e minuut de kans om de overwinning definitief over de streep te trekken. Na een rush vanaf de eigen helft, hield hij op de rand van de 16 in en krulde hij de bal naast het Excelsior’31-doel.

De roodwitten gaven niet op en dachten diep in blessuretijd nog  even een punt aan de wedstrijd over te houden. Hakim Ezafzafi bereikte Givan Werkhoven. De Excelsior’31 spits zorgde ervoor dat Jasper Veltkamp de bal overtuigend binnen kon schieten. Helaas voor Jurjan Wouda zijn manschappen stond Werkhoven buitenspel. Nadat ook een laatste aanval over rechts en een uiterste poging van Hielke Penterman om af te ronden was de wedstrijd ten einde.

Excelsior'31 is de aansluiting met koplopers Sparta Nijkerk en FC Lisse verloren. De twee ploegen staan 8 en 9 punten voor op de Rijssenaren. Voor een top 5-klassering staat Excelsior'31 er nog goed voor. Volgende week speelt Excelsior'31 een thuiswedstrijd tegen Staphorst. De wedstrijd op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

DVS’33 – Excelsior’31:  2-1 (1-1)