Foto bij Excelsior'31 geeft zeker lijkende overwinning in slotfase uit handen tegen hekkensluiter (3-3)

* De fotoreportage is geplaatst!

* Reactie Stijn Beverdam

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

De wedstrijden in de Derde Divisie volgen elkaar snel op. Excelsior'31 kreeg zaterdagmiddag de kans om de kater van de nederlaag afgelopen dinsdagavond, in blessuretijd tegen VVSB (4-2), weg te spoelen. Op De Koerbelt was GOES de tegenstander. De ploeg uit Zeeland is momenteel de hekkensluiter in de Derde Divisie. Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda kon vanwege blessures niet beschikken over Lars Nijeboer, Niek Davina en Desney Bruinink. Aanvoerder Hielke Penterman kreeg rust en nam plaats op de bank naast Alister van Merlevoort, Stijn Beverdam, Michel Gerritsen Mulkes, Siebe Schets, Jasper Groothuis en Simon Seppenwoolde.

Excelsior’31 begon uitstekend aan het duel tegen GOES. Binnen twee minuten was het raak. Jasper Veltkamp lobde de bal op schitterende wijze over GOES-doelman Matthew Lentink in het doel, 1-0.

Daarna bleef Excelsior’31 heer en meester en kon een tweede treffer niet uitblijven. Binnen een kwartier tikte Jasper Veltkamp een kopbal van Lucas van Beek binnen. De 2-0 was alweer het derde doelpunt in een week tijd voor Jasper Veltkamp. De aanvallende middenvelder was afgelopen dinsdag tegen VVSB ook al trefzeker.

Sander Thomas had de wedstrijd voor rust nog in het slot kunnen gooien, zijn schot raakte de lat waardoor Excelsior’31 met een 2-0 voorsprong ging rusten. In de rust wisselde Jurjan Wouda tweemaal. Niels Leemhuis en Pim ten Have werden vervangen door Michel Gerritsen Mulkes en Stijn Beverdam. Een mooi moment voor de laatstgenoemde. Beverdam maakte na vijf maanden weer speelminuten in het vlaggenschip. Hij was de afgelopen maanden herstellende van een operatie aan de knie. De rechtsback was na rust direct betrokken bij het derde doelpunt van de thuisploeg. Zijn opgezette aanval bereikte Dérian Reinders, die de bal opzij legde naar Sander Thomas. De linksbuiten plaatste de bal subtiel in de kruising, 3-0. Het duel leek beslist, de bezoekers uit Zeeland hadden in het eerste uur van de wedstrijd niets te vertellen op De Koerbelt.

Uit het niets maakte Julian van de Kreeke de 3-1, nadat een hoekschop niet goed weggewerkt werd door de verdediging van Excelsior’31. De 3-1 gaf GOES vertrouwen en de ploeg van trainer Kevin Hollander kwam steeds beter in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd leverde Excelsior’31-verdediger Lucas van Beek de bal vlak voor het strafschopgebied in bij Riad Elloukmani. Hij bereikte invaller Francis Kabwe Manengela. De aanvaller draaide knap en snel weg bij de verdedigers van Excelsior'31 en schoot de bal vervolgens snoeihard achter doelman Anthony van Zaltbommel, 3-2.

Excelsior’31 was het goede spel van het eerste uur volledig kwijt en GOES rook kansen op een resultaat. Toen Excelsior’31 even later ook nog eens met tien man verder moest, na een rode kaart voor linksback Vincent Schmidt vanwege een natrappende beweging, zette GOES alles op alles. Dit resulteerde in een makkelijk gegeven strafschop. Francis Kabwe Manengela liet zich vallen over het been van de al op de grond liggende Lucas van Beek. Scheidsrechter Ter Brake zag er een strafschop in, die uiteindelijk in tweede instantie benut werd door Gianni Tiebosch, 3-3.

Daarna kreeg GOES tegen de tien van Excelsior’31 ook nog een grote kans op de 3-4. De inzet van Francis Kabwe Manengela werd gekeerd door Anthony van Zaltbommel. De beste kansen in de slotfase waren voor Excelsior’31, dat in de counter gevaarlijk werd middels Simon Seppenwoolde. De spits kon alleen op doelman Lentink af, maar schoot de bal tegen de doelman aan. Diep in blessuretijd had Jasper Veltkamp de bal op de lijn voor het inkoppen, na een goede voorzet van Jasper Groothuis. De middenvelder kwam net niet goed uit met zijn stappen, waardoor het na een spektakelstuk voor de neutrale toeschouwer 3-3 bleef in Rijssen.

Opnieuw een flinke teleurstelling voor de ploeg van trainer Jurjan Wouda en voor GOES geeft het punt vertrouwen in de strijd tegen directe degradatie. Lang om te treuren is er niet voor Excelsior’31. Op Tweede Paasdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Excelsior’31 gaat dan op bezoek bij de amateurs van Ajax. Op De Toekomst wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Excelsior’31 – GOES 3-3 (2-0)
2. Jasper Veltkamp 1-0
14. Jasper Veltkamp 2-0
54. Sander Thomas 3-0