Penterman schiet Excelsior'31 naar zege in Amsterdam (0-1)

Foto bij Penterman schiet Excelsior'31 naar zege in Amsterdam (0-1)

Penterman schiet Excelsior'31 naar zege in Amsterdam (0-1)

* Samenvatting Ajax - Excelsior'31* Reactie Pim ten Have* Reactie Jurjan Wouda* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis


Na twee teleurstellingen op rij (het verlies in blessuretijd tegen VVSB en het onverwachte gelijkspel tegen hekkensluiter GOES) sloot Excelsior'31 een drukke periode van 8 wedstrijden in 23 dagen af in Amsterdam tegen de amateurs van Ajax. De thuisploeg heeft de punten nog hard nodig in de strijd tegen degradatie. Excelsior'31-trainer Jurjan Wouda kon op Tweede Paasdag niet beschikken over Vincent Schmidt (geschorst), Desney Bruinink (geblesseerd), Hakan Sandikci (geblesseerd) en Lars Nijeboer (geblesseerd). Spits Givan Werkhoven kreeg rust en werd in de basis vervangen door Simon Seppenwoolde. Vincent Schmidt werd op de linksbackpositie vervangen door Stijn Beverdam. Niek Davina en Hielke Penterman keerden terug in de basis. 

Excelsior'31 begon goed in Amsterdam. Het nam direct het initiatief en dat resulteerde in veel balbezit. Toch was de eerste mogelijkheid voor de Amsterdammers. Kaj de Jong schoot de bal in de handen van Excelsior'31-doelman Anthony van Zaltbommel. 

Na iets meer dan een kwartier spelen geloofde Simon Seppenwoolde in een lange bal. Er werd een overtreding op de Rijssense spits gemaakt en dat resulteerde in een vrije trap op een gevaarlijke positie aan de rechterkant van het veld. De vrije trap werd snel genomen en Jasper Veltkamp vond Hielke Penterman bij de tweede paal, die simpel binnen kon tikken. Een typisch doelpunt van Das Phantom. Daarna was het een en al Excelsior'31 dat de klok sloeg. Niels Leemhuis was twee keer kansrijk, maar zijn schoten op doel waren een prooi voor Ajax-doelman Virgil Deen. 

Na rust ging Excelsior'31 verder waarmee het de eerste helft geëindigd was. Een vrije trap van Niels Leemhuis was een van de mogelijkheden om de score te verdubbelen. De 0-1 stand bleef echter op het scorebord staan. In het laatste half uur leek eindelijk het besef bij de thuisploeg te komen dat het tempo omhoog moest om tot serieuze kansen te komen. Die kwamen er toen ook. Na enkele mogelijkheden was de beste kans in de 65e minuut voor de thuisploeg. Een terugspeelbal van Michel Gerritsen Mulkes werd verkeerd ingeschat door Anthony van Zalbommel. De doelman raakte de bal verkeerd waardoor Kenneth Misa-Danso de bal voor het intikken had. De sprint van Pim ten Have was niet voor niets, hij voorkwam dat de Ajax-invaller de gelijkmaker scoorde. Even later kroop Excelsior'31 opnieuw door het oog van de naald, toen Jip Bartels de bal op de paal schoot. 

In de slotfase bracht Anthony van Zaltbommel nog goed redding op een mooi schot van Michel van Aggele. Excelsior'31 hield stand en verzuimde om vroegtijdig het duel te beslissen in de counter. Onder meer Sander Thomas kreeg een goede mogelijkheid om de 0-2. Gescoord werd er niet meer op De Toekomst, waardoor Excelsior'31 na een teleurstellende week een knappe driepunter boekte in Amsterdam. Een mooie teamprestatie van de mannen van Jurjan Wouda. 

Komende zaterdag speelt Excelsior'31 weer een thuisduel. Dan komt DVS'33 op bezoek in Rijssen. Het duel op De Koerbelt begint om 14.30 uur. 

Ajax - Excelsior'31 0-1 (0-1)
16. Hielke Penterman 0-1

Opstelling Excelsior'31: Anthony van Zalbommel. Mirko Zwiers, Pim ten Have, Niek Davina, Stijn Beverdam (46. Michel Gerritsen Mulkes), Niels Leemhuis, Dérian Reinders (74. Sander Thomas), Hielke Penterman, Jasper Veltkamp, Simon Seppenwoolde (61. Givan Werkhoven), Hakim Ezafzafi 

Kalender icoon maandag 18 april 2022 21:06 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers