Excelsior'31 stelt teleur en verliest van Ter Leede (2-1)

Foto bij Excelsior'31 stelt teleur en verliest van Ter Leede (2-1)

Excelsior'31 stelt teleur en verliest van Ter Leede (2-1)

* Samenvatting * Reactie Jurjan Wouda
* Reactie Hakim Ezafzafi
* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 begon tegen Ter Leede met dezelfde basisspelers als bij de thuiswedstrijd tegen DVS’33. Op de bank zaten: Amos Wesseh (k), Stijn Beverdam, Lucas van Beek, Michel Gerritsen Mulkes, Sander Thomas, Jasper Groothuis en Simon Seppenwoolde.

De ploeg van Jurjan Wouda kwam in Sassenheim goed uit de startblokken en liet de eerste 25 minuten goed voetbal zien. Het eerste waarschuwingsschot kwam van de voet van Dérian Reinders. De poging van de Excelsior’31-middenvelder ging over het doel. In de 4e minuut was Ter Leede-doelman Mark de Vries er bij een uitval van Hielke Penterman op tijd bij om in te grijpen.

Het was de opmaat voor een grote kans voor Excelsior’31. Bij een aanvalsopzet over de rechterkant speelde Mirko Zwiers Hakim Ezafzafi in. Er ontspon zich een combinatie tussen Ezafzafi en Jasper Veltkamp. Laatstgenoemde bereikte Dérian Reinders. Zijn schot kwam via Hielke Penterman voor de voeten van Givan Werkhoven. Een katachtige reflex van De Vries voorkwam de 0-1 voor Excelsior’31.

De mogelijkheden bleven zich in het vervolg niet opstapelen. Excelsior’31 kon het goede begin niet verzilveren. Ter Leede kroop na een klein half uur wat meer uit hun schulp. Het schoof wat verder op en liet zien ook over voetballend vermogen te beschikken. Excelsior’31 werd wat slordiger. 

Ter Leede kwam in de 37e minuut op voorsprong. Vanaf de linkerkant gooide Thijs Haarman de bal voor de pot. Ondanks een numeriek overtal van 4 Excelsioren tegen 2 spelers van Ter Leede (met Anthony van Zaltbommel zelfs 5 tegen 2) kon Dirk Hoekstra de bal diagonaal tegen de touwen koppen: 1-0.

In de tweede helft lukte het Excelsior’31 niet goed om een vuist te maken tegen een goed gegroepeerd Ter Leede. De thuisploeg opende met 2 mogelijkheden, daarna was er weinig voor beide doelen te beleven. Excelsior’31 was onmachtig, Ter Leede hoefde niet meer zo nodig.

De ploeg van Steef Roodakkers bleef wel azen op elk buitenkansje. Die kwam er in de 78e minuut. Na uitverdedigen vanuit het eigen strafschopgebied en een doorkopbal in de middencirkel was de counter een feit. Luc de Kruis nam over links de bal mee en zag op rechts de meegelopen Steven Wajer. Wajer besloot om te schieten. Op ongelukkige wijze ging de bal via de hak van Niek Davina het doel in: 2-0.

Met een aantal offensieve wissels en verse krachten probeerde Jurjan Wouda nog iets te forceren. Na een moment waarop een voorzet van Simon Seppenwoolde in het strafschopgebied met de hand van Tim Bloemendaal werd tegengehouden, gaat de aanval verder. Hakim Ezafzafi bracht de bal in de zestien meter en kwam de arm van invaller Stijn van Biezen tegen. Scheidsrechter Kraak bestrafte het moment. Penalty Excelsior’31. Specialist Hakim Ezafzafi schoot de 2-1 binnen.

Verder dan de aansluitingstreffer kwam Excelsior’31 niet. Na twee overwinningen, moesten de Rijssenaren een nederlaag incasseren. 

Met nog 6 wedstrijden te gaan is het voor Excelsior’31 zaak om de 4e positie op de ranglijst te verdedigen. In dat geval wacht er nog een competitie-toetje in de vorm van een nacompetitie. Aanstaande zaterdag wacht in Friesland een ontmoeting met Harkemase Boys. Het duel op Sportpark De Bosk begint om 14:30 uur.

Ter Leede - Excelsior’31: 2-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

37. Dirk Hoekstra 1-0
78. Niek Davina (eigen doelpunt) 2-0
84. Hakim Ezafzafi (penalty) 2-1

Arbitrage:

Scheidsrechter:  John Kraak

Assistent scheidsrechters:Marco Ritsema & Illian Groothuismink

Gele kaarten:

Niels Leemhuis (Excelsior’31), Dirk Hoekstra (Ter Leede)

Opstellingen:

Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo, Daan Walraven, Mounir Darrazi, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven (76. Stijn van Biezen), Shaquille Pryor (66. Steven Wajer), Melvin van Stijn (66. Noah Marti), Thijs Haarman, Luc de Kruijs 

Excelsior’31: Anthony Van Zaltbommel, Mirko Zwiers (71. Simon Seppenwoolde), Pim ten Have, Niek Davina (83. Lucas van Beek), Vincent Schmidt (61. Stijn Beverdam), Dérian Reinders (83. Michel Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman, Niels Leemhuis , Jasper Veltkamp, Givan Werkhoven (83. Jasper Groothuis), Hakim Ezafzafi

Kalender icoon zondag 1 mei 2022 14:00 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers