Geen doelpunten bij Excelsior'31 - SteDoCo (0-0)

Foto bij Geen doelpunten bij Excelsior'31 - SteDoCo (0-0)

*Verslag van Martin Klaassen

Dat het een lang en zwaar seizoen is geweest, is op veel fronten te merken. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Hoek, stonden Niek Davina en Hielke Penterman niet aan de aftrap. Daarvoor mochten Mirko Zwiers en Hakim Ezafzafi starten. Naast Hielke Penterman op de bank zaten: Allister van Merlevoort (k), Matthijs Seppenwoolde, Gerald Pas, Jasper Groothuis, Sander Thomas en Simon Seppenwoolde.

Voor beide teams stond er woensdagavond weinig op het spel. Excelsior’31 had een wonder nodig om nog periodekampioen te worden. De tegenstander uit Hoornaar kan zich met 6 punten minder eveneens opmaken voor een nieuw seizoen in de Derde Divisie.

Excelsior’31 toonde zich in het eerste deel van de wedstrijd het meest eerzuchtig. SteDoCo werd op eigen helft teruggedrongen. In de 5e minuut kreeg aanvoerder Jasper Veltkamp na voorwerk van Siebe Schets en Givan Werkhoven een goede gelegenheid om de 1-0 tegen de touwen de koppen.

De aanvallende middenvelder kopte de bal iets te enthousiast tegendraads richting het doel. De bal ging over het doel van Stephan Veenboer.

Terwijl het terras volstroomde voor de Conference League finale tussen AS Roma en Feyenoord, werd SteDoCo in de 8e minuut voor het eerst gevaarlijk. Etien Mariana kwam op over rechts, passeerde een paar Excelsioren en gaf de bal voor. Een eindstation ontbrak, de bal ging voorlangs.

In de 18e minuut kwam Excelsior’31 een paar centimeter tekort voor de openingstreffer. Givan Werkhoven zorgde ervoor dat Hakim Ezafzafi aan kon leggen. Het schot ging via een SteDoCo-speler, buiten bereik van Veenboer tegen de paal.
De attractiviteit ebde daarna langzaam weg uit de wedstrijd. Het was wachten op een moment voor een van beide doelen.

Voor rust kwamen Excelsior’31 en SteDoCo nog met poging. Zo kopte Vincent linksbuiten Vincent Verheul de bal op het dak van het doel van Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel. De helft werd afgesloten met een afstandsschot van Niels Leemhuis. Een schot tussen de palen werd het niet.

SteDoCo kwam scherp uit de kleedkamer. Een eerste waarschuwingsschot kwam in de 53e minuut van Verheul. Zijn schot haalde het doel niet. Benjamin van Wanrooij kreeg in de 56e minuut de bal op een mooie plek voor zijn voeten. Na opnieuw een mooie vooractie van Mariana schoot de invaller gehaast over.

Het was aan Anthony van Zaltbommel te danken dat Excelsior’31 in de 61e minuut overeind bleef. Balverlies bij het uitverdedigen van de goed ingevallen Matthijs Seppenwoolde bij het uitverdedigen werd de thuisploeg bijna fataal. Binnen een paar tellen stond Vincent Verheul oog-in-oog met de Excelsior’31-doelman. Niet voor het eerst dit seizoen was hij in een man tegen man duel de sterkste.

De ploeg van Frans Adelaar deed 20 minuten voor tijd nog een verwoede poging om de overwinning alsnog mee te nemen naar Hoornaar. In de 70e minuut komt een scherp aangesneden vrije trap uiteindelijk bij Anthony van Zaltbommel terecht. De doelman duikt de bal uit de gevarenzone.

Een minuut later komt Van Zaltbommel met de schrik vrij. Met een kluwen aan spelers voor zich, lost hij de bal. Simon van Zeelst weet geen raad met het buitenkansje en schiet wild over. Het drieluik aan mogelijkheden wordt afgesloten door Jesse Wielinga. Zijn doelpoging van buiten het strafschopgebied kan hij de Excelsior’31-doelman niet in verlegenheid brengen.

De weinig enerverende wedstrijd eindigt abrupt met een uitval van Excelsior’31. Mathijs Seppenwoolde stuurde Jasper Veltkamp diep. De middenvelder kwam net tekort om de uitgekomen Stephan Veenboer voorbij te gaan.
De twee kwamen in botsing.

De SteDoCo-doelman leek zijn schouder uit de kom te hebben. Scheidsrechter Marco Oosting besloot dat dit een goed moment was om elkaar de handen te laten schudden en de puntendeling definitief te maken.

Zaterdag speelt Excelsior’31 uit tegen ACV Assen. Het duel op het Catawiki-Sportpark (ooit Het Stadsbroek) begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 – SteDoCo: 0-0

Scheidsrechter: Marco Oosting
Assistent-scheidsrechters: Daniel Vloedgraven en Nick Oppedijk

Excelsior’31: Anthony van Zaltbommel, Lars Nijeboer (46. Matthijs Seppenwoolde), Mirko Zwiers, Pim ten Have, Vincent Schmidt (82. Gerald Pas), Michel Gerritsen Mulkes, Jasper Veltkamp, Niels Leemhuis, Hakim Ezafzafi (66. Hielke Penterman), Givan Werkhoven, Siebe Schets (46. Jasper Groothuis)

SteDoCo: Stephan Veenboer, Etien Mariana, Ibrahim Toure, Yannick Cortie, Jeroen Sterrenburg (46. Benjamin van Wanrooij), Mitchell de Zwart, Simon van Zeelst, Jesse Wielinga, Vicent Verheul (71. Giovanni Hiwat), Olivier Pilon, Guytano dos Santos (53. Laurens van der Voort)

Kalender icoon donderdag 26 mei 2022 10:02 / Het eerste