Excelsior'31 weet na winst bij ACV weer wat winnen is (0-2)

Foto bij Excelsior'31 weet na winst bij ACV weer wat winnen is (0-2)

*Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda hield in de laatste uitwedstrijd van het seizoen het startende elftal van afgelopen woensdag grotendeels intact. De enige verandering was de rentree van Hielke Penterman in de basis. Siebe Schets moest daardoor zijn plek afstaan. Schets had naast zich op de bank zitten: Alister van Merlevoort (k), Lucas van Beek, Niek Davina, Sander Thomas, Jasper Groothuis en Frank Gerritsen Mulkes.

ACV en Excelsior’31 maakten er vanaf de start een open wedstrijd van. Beide ploegen kozen voor de aanval. De eerste die een van de doelen onder vuur nam was Ezra Schrijver. Zijn schot ging over.

De eerste die bij Excelsior’31 de kans op een doelpunt kreeg was Givan Werkhoven. ACV’er Steyn Strijker ging vlak voor zijn eigen strafschopgebied de fout in. Hij leverde de bal in. Hakim Ezafzafi wist wel raad met het buitenkansje. Hij bediende collega-aanvaller Givan Werkhoven. De spits passeerde de voor eigen publiek afscheid nemende ACV-doelman Ben Wormmeester: 0-1.

De thuisploeg had in vergelijking met Excelsior’31 een dag minder rust gehad. Donderdag speelde de ploeg van Fred de Boer een verre uitwedstrijd bij GOES (2-2) gespeeld. De laatste restjes energie werd in de eerste helft tegen Excelsior’31 gestopt.

Steyn Strijker probeerde in de 13e minuut van afstand zijn fout goed te maken. De poeier die van zijn schoen kwam, miste de juiste richting. Met de richting van het schot van Hakim Ezafzafi was minder mis. In de 23e minuut liet hij met zijn schot de lat boven Ben Wormmeester trillen. Het was niet goed genoeg voor een comfortabale voorsprong.

Met soepel lopende combinaties ging ACV Assen op jacht naar de gelijkmaker. Gijs Jasper was daar in de 27e minuut heel dichtbij. Op aangeven van Justin Mulder ontbeerde zijn schot de juiste richting.

De druk hield nog even aan. De wapenfeiten voor rust konden Excelsior’31 niet verontrusten. Koen Steg schoot hoog over en een vrije trap van Pascal Huser was een prooi voor Anthony van Zaltbommel.

In de tweede helft vloeiden de krachten weg. Op karakter gingen de 22 veldspelers -waarvan er een aantal frissere krachten bijkamen- verder. Het spelniveau ging er op achteruit, maar de jacht op de gelijkmaker werd voortgezet.

Anthony van Zaltbommel bleek weer een goede sta-in-de-weg. Hij maakte in de 54e minuut een schot van Arjen Hagenauw onschadelijk. Op een poging vanaf de middenlijn van Luka Prljic hoefde hij niet in actie te komen.

Excelsior’31 koesterde de voorsprong en probeerde de rangen zo goed mogelijk gesloten te houden. Op enkele gevaarlijke momenten na, lukte dat aardig. Voor ACV viel de bal ook uit dode spelsituaties niet goed.

Justin Mulder kwam in de 73e minuut nog het dichtst bij de 1-1. Uit een hoekschop kopte hij de bal over het doel van Anthony van Zaltbommel.

Er kwam voor Excelsior’31 meer ruimte voor de tegenaanval. Jasper Veltkamp was in de 78e minuut betrokken bij een uitbraak. Zijn schot was te zwak. Na een laatste poging van ACV in de 84e minuut, met een kopbal van Hagenauw, trok Excelsior’31 een minuut voor tijd de overwinning definitief naar zich toe. Jasper Groothuis was de man die de bal het laatste zetje kon geven: 0-2.

Aanstaande zaterdag sluit Excelsior’31 het seizoen voor eigen publiek af tegen ODIN’59. De 5e positie is uit het zicht. Met een overwinning is de 6e plek het hoogst haalbare. De wedstrijd op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

ACV Assen- Excelsior’31: 0-2 (0-1)

9. Givan Werkhoven 0-1
88. Givan Werkhoven 1-1

Scheidsrechter: Jules Nelissen
Assistent scheidsrechters: Chris Hoogland & Nick Veldhuis

ACV: Ben Wormmeester, Toufik Faraouni (80. Jaap van Dijken), Robert Talens (51. Arjen Hagenauw), Nande Wielink, Luka Prljic, Gijs Jasper (70. Mark Jagt), Steyn Strijker, Koen Steg (70. Jim de Leeuw), Justin Mulder, Pascal Huser, Ezra Schrijver (80. Nick Westebring)

Excelsior ’31: Anthony van Zaltbommel, Lars Nijeboer, Mirko Zwiers, Pim ten Have, Vincent Schmidt, Michel Gerritsen Mulkes (83. Frank Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman (70. Jasper Groothuis), Niels Leemhuis (55. Niek Davina), Jasper Veltkamp, Givan Werkhoven, Hakim Ezafzafi (83. Lucas van Beek)

Kalender icoon zondag 29 mei 2022 13:58 / Het eerste