Excelsior'31 slikt oefennederlaag tegen ACV (1-4)

Foto bij Excelsior'31 slikt oefennederlaag tegen ACV (1-4)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 speelde zaterdag een oefenduel op De Koerbelt tegen competitiegenoot ACV Assen. Trainer Jurjan Wouda kon voor het eerst in de voorbereiding beschikken over een voltallige selectie. Alleen Stijn Beverdam, Patrick Maneschijn en Desney Bruinink waren niet inzetbaar vanwege blessures. Beverdam en Maneschijn liepen een zware knieblessure op in de voorbereiding en zijn langdurig uitgeschakeld.

Veel oefenduels in de regio werden in de ochtend afgewerkt vanwege de hitte, maar Excelsior'31 en ACV stonden gewoon om 14.30 uur aan de aftrap voor een mooie testcase in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Derde Divisie, die over een week begint. Onder tropische omstandigheden maakten Excelsior'31 en ACV er een interessante oefenpot van en was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Steff Kaptein schoot na acht minuten spelen de bal net naast. Daarna waren de bezoekers aan zet. Aleksandar Jankovic raakte de lat.

Excelsior'31 kwam na een half uur spelen op voorsprong. Rick Hemmink schoot op aangeven van Niels Leemhuis de 1-0 binnen. Daarna kreeg ACV een aantal grote kansen om op gelijke hoogte te komen, vaak nadat Excelsior'31 wat slordig was in balbezit. Anthony van Zaltbommel hield zijn doel schoon en ACV profiteerde niet. Tot vlak voor rust, toen het Aleksandar Jankovic was die de bal snoeihard tegen de touwen schoot, 1-1. Een meer dan verdiende gelijkmaker.

Direct na rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Op aangeven van Steyn Strijker schoot Giovanni Zwikstra de bal schitterend in de kruising, 1-2. ACV liet ook in de tweede helft zien dat het een goed voetballende ploeg heeft dit seizoen. Nadat een treffer van Arjen Hagenauw afgekeurd werd vanwege buitenspel, was het zo'n 10 minuten voor tijd Niels Grevink die de 1-3 op het scorebord zette. In de 86e minuut werd het ook nog 1-4 door een treffer van Arjen Hagenauw.

Excelsior'31 speelde vanmiddag een wedstrijd waarin het veel simpele fouten maakte. Dat dit beter kan en moet in aanloop naar de competitiestart volgende week zaterdag in en tegen Barendrecht is duidelijk. Dinsdagavond staat de laatste oefenwedstrijd op het programma, in de tot nu toe goed verlopen voorbereiding van de ploeg van Jurjan Wouda. Dinsdag is Zondag Derde Divisionist HSC'21 de tegenstander op De Koerbelt. Aftrap is om 20.00 uur.

Excelsior'31 - ACV Assen 1-4 (1-1)
31. Rick Hemmink 1-0
43. Aleksander Jankovic 1-1
48. Giovanni Zwikstra 1-2
78. Niels Grevink 1-3
86. Arjen Hagenauw 1-4

Opstelling Excelsior'31: Anthony van Zaltbommel, Alex de Jong (65. Matthijs Seppenwoolde), Coen Vloedgraven (35. Diego Paais), Vincent Schmidt (68. Lars Nijeboer), Niels Leemhuis, Derian Reinders (65. Michel Gerritsen Mulkes), Rick Hemmink (85. Jael Lammertink), Steff Kaptein, Givan Werkhoven (78. Simon Seppenwoolde), Hakim Ezafzafi (46. Jasper Veltkamp)

Opstelling ACV: Ramon Nijland, Jaap van Dijken (62. Jim de Leeuw), Nande Wielink (69. Daan Scholtens), Luka Prljic, Tapmahoe Sopacua, Gijs Jasper, Steyn Strijker (62. Jarno Deuring), Aleksandar Jankovic (62. Niels Grevink), Justin Mulder (69. Pascal Huser), Giovanni Zwikstra (62. Arjen Hagenauw), Boy Spijkerman (62. Mark Jagt)