Excelsior'31 sluit voorbereiding af met winst op HSC'21 (3-1)

Foto bij Excelsior'31 sluit voorbereiding af met winst op HSC'21 (3-1)

*Verslag met dank aan Martin Klaassen

Excelsior’31 sloot dinsdagavond de voorbereiding af tegen zondag derdedivisionist HSC’21. De ploeg van Jurjan Wouda, kan ondanks de zware blessures van Patrick Maneschijn en Stijn Beverdam, met vertrouwen de competitie-opener uit tegen Barendrecht tegemoet zien.

Het duel der derdedivisionisten kwam ondanks een vroege doelpoging van Rick Hemmink in de 5e minuut wat laat op gang. Een betere kans kreeg Steff Kaptein een kwartier later. Hij was op snelheid zijn tegenstander de baas en kwam met een inzet die tussen een voorzet op Givan Werkhoven en een schot op doel in zat.

Kars Zwiers liet in de 25e minuut zien hoe het wel moet. Van buiten het strafschopgebied kwam hij met een gerichte afgemeten schuiver, die Amos Wesseh te machtig was: 0-1

Het antwoord van Excelsior’31 liet niet snel op zich wachten. Met een boogballetje in de diepte van Niels Leemhuis, lag de HSC’21 achterhoede open. Givan Werkhoven dook in de ruimte en kwam eveneens met een boogbal op de proppen om de HSC’21-doelman het nakijken te geven: 1-1.

Niels Leemhuis stond ook aan de basis van de 2-1 voorsprong. Een balletje in de diepte op Steff Kaptein bracht HSC’21 in de problemen. Kaptein kwam met een afgemeten voorzet op de meegekomen Alex de Jong. De centrale verdediger draaide handig om zijn as en mikte in de 41e minuut raak.

De ruststand werd nog iets comfortabeler voor de Rijssenaren. Opnieuw was Steff Kaptein de man van de assist. Rick Hemmink kreeg de bal in voet, draaide weg van zijn tegenstander en schoot vlak voor het rustsignaal gedecideerd links laag in de hoek: 3-1.

Net na de rust kon de ingevallen Hakim Ezafzafi de score nog verder uitbreiden. Na een voorzet van Niek Davina, die met de borst klaar werd gelegd door Givan Werkhoven, kon Ezafzafi afdrukken. De bal hobbelde net naast het doel  van Bob Peterman.

Het lukte ook Givan Werkhoven in de 58e minuut niet om Peterman te verschalken. Na een goede balverovering kon hij schuin op het doel af. Vanuit een lastige hoek kon hij de bal niet richting het doel sturen.

De vele wisselingen aan beide kanten, een half uur voor het einde, deden de attractiviteit weinig goed. HSC’21 had bracht aanvallend iets meer, maar Excelsior’31 bleef goed op de been en trok de 3-1 over de streep.

Zaterdag begint het nieuwe Derde Divisieseizoen op sportpark De Bongerd in Barendrecht tegen Barendrecht. De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Thijs Dogterom begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 - HSC’21: 3-1 (3-1)

25. Kars Zwiers 0-1
32. Givan Werkhoven 1-1
41. Alex de Jong 2-1
45. Rick Hemmink 3-1