Excelsior'31 verliest seizoensouverture in blessuretijd (3-2)

Foto bij Excelsior'31 verliest seizoensouverture in blessuretijd (3-2)

* Reactie Coen Vloedgraven

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Barendrecht en Excelsior’31 maakten er bij de seizoenopening een leuk duel van. De start was voor Excelsior’31. Givan Werkhoven ging het strafschopgebied in, maar vond geen medespeler.

Zijn teamgenoot Michel Gerritsen Mulkes kwam in de 15e minuut wel tot een schot op doel. Zijn poging van afstand kon Barendrecht-doelman niet verontrusten.

Beide ploegen rolden voor elkaar geen rode loper uit. Hierdoor moesten de toeschouwers het doen met scherpe uitvallen.
In de 32e minuut was het de beurt aan Barendrecht. Excelsior’31-doelman Amos Wesseh dook naar de hoek en hield de bal van Sam van de Kreeke er knap uit.

Ook in de 39e minuut moest de jonge doelman in actie komen. In de korte hoek bokst hij de inzet van Robbert Olijfveld in de voeten van aanvoerder Coen Vloedgraven.

Het was toch Excelsior’31 dat met het beste gevoel de kleedkamers op sportpark De Bongerd opzocht. Na twee winnende kopballen van Niek Davina en Niels Leemhuis, kwam de bal bij Michel Gerritsen Mulkes.

Een subtiel passje in de diepte op Givan Werkhoven bleek de gouden zet. Een stuitje, de bal meenemen en afmaken. Het was 0-1 voor de ploeg uit Rijssen.

Barendrecht wist dat er wat moest gebeuren en deed dat ook. In de 52e minuut werd de bal maar nipt over het doel van Wesseh geschoten.

Een minuut later was het alsnog gelijk. Riskant instappen van Alex de Jong pakte verkeerd uit. Tim Eekman stapte in, koos de kortste weg naar het doel en verschalkte Wesseh in de korte hoek: 1-1.

In de 56e minuut had Barendrecht de wedstrijd gedraaid. Een ingooi van Barendrecht werd verkeerd getaxeerd door de Excelsior’31-achterhoede.

Een langszeilende Niek Davina kreeg een penalty tegen, na vermeend contact met Maroane Bakour. Robbert Olijfveld faalde niet vanaf de stip: 2-1.

Excelsior’31 liet het er niet bij zitten. In de 68e minuut was Givan Werkhoven op aangeven van de ingevallen Hakim Ezafzafi dichtbij de gelijkmaker. Het vlammende schot had de kracht, maar niet de precisie.

De jacht ging door en de beloning volgde. Michel Gerritsen Mulkes anticipeerde handig op een voorzet vanaf rechts van Steff Kaptein. Hij legde Tim Eekman in de luren. De Barendrecht-verdediger greep naar de schouder van de Excelsior’31-middenvelder en werd hiervoor bestraft. Givan Werkhoven kende vanaf de strafschopstip ook geen genade: 2-2.

Tot een overeenkomst in stilte voor een puntendeling kwam het niet. In de 82e minuut kon Alex de Jong na een goede sprint onheil voorkomen.

Excelsior’31 kreeg in blessuretijd de kans op de winnende treffer. Steff Kaptein kwam goed door over de rechterkant. Hij had de keuze om Jasper Veltkamp en Hakim Ezafzafi in te spelen, maar bereikte geen van beiden.

De druiven waren zuur, toen de thuisploeg het buitenkansje diep in blessuretijd wel benutte. Na een overtreding en geel van Vincent Schmidt, ging Sam van de Kreeke achter de bal staan. De bal die van zijn voet kwam ging door een mêlee aan spelers en benen door, achter Amos Wesseh het doel in: 3-2.

Aanstaande zaterdag kan Excelsior’31 thuis tegen GVVV uit Veenendaal het vervelende gevoel van zich afspelen, op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

Barendrecht – Excelsior’31: 3-2 (0-1)