Doelpuntrijke remise Excelsior’31 bij VVOG (2-2)

Foto bij Doelpuntrijke remise Excelsior’31 bij VVOG (2-2)

* Reactie Lucas van Beek

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Met de wetenschap dat er na de bekertriomf in Oss eind oktober een mooi thuisduel in het KNVB Bekertoernooi tegen ADO Den Haag wacht, was het weer zaak om de focus op de competitie te leggen. De uitputtende doordeweekse wedstrijd had gevolgen voor de basisopstelling van Excelsior’31. Rick Hemmink en Niels Leemhuis begonnen niet. Hun plekken werden ingenomen door Lucas van Beek en Hakim Ezafzafi. Naast Leemhuis en Hemmink op de bank zaten: Anthony van Zaltbommel (k), Diego Paais, Lars Nijeboer, Matthijs Seppenwoolde en Simon Seppenwoolde.

VVOG en Excelsior’31 maakten er weer een attractieve wedstrijd van. Na wat schermutselingen voor beide doelen was VVOG-aanvoerder Yassin Kurt de eerste die de samenvatting van Excelsior’31 TV haalde. Zijn schot van een meter of 20 van het doel, werd door Excelsior’31-doelman Amos Wesseh uit de hoek getikt.

Wesseh vestigde in de 18e minuut wederom de aandacht op zich, toen hij uitkwam en met de hand de bal bij VVOG-aanvaller Jeremy de Graaf wegtikte. In de rebound kon Lammert Roossien door stevig ingrijpen van Lucas van Beek niet gevaarlijk worden.

In de 23e minuut ging het mis bij Excelsior’31. Vincent Schmidt hielp VVOG een handje, door een bal te kort terug te spelen. Job Hoogedoorn ging met de bal aan de haal en promoveerde het buitenkansje tot doelpunt. De bal ging bij de tweede paal, buiten bereik van Wesseh, via de binnenkant van de paal het doel in: 1-0.

Excelsior’31 toonde veerkracht na de tegentreffer. Vincent Schmidt zijn blik was weer vooruitgericht. Hij stuurde in de 27e minuut de bal richting de tweede paal. Daar dook Jasper Veltkamp op. De actieve middenvelder deed wat hij met deze pass moest doen. Hij nam hem vanuit de lucht op de slof. De bal miste rakelings het doel van VVOG-keeper Manuel Hoogewoning.

Het open karakter van de wedstrijd bleef. De gelouterde VVOG-trainer Dwight Lodeweges wil net als zijn Excelsior’31-collega Jurjan Wouda het publiek vermaken. Daar gingen de twee teams dus ook vrolijk mee verder.

In de 32e minuut was de thuisploeg dichtbij een tweede treffer. Lammert Roossien gaf de bal op Mitchel Dijkhof. Hij bleek schuin voor Amos Wesseh geen goalgetter. Zijn poging zat tussen een doelpoging en een voorzet in.

Het lukte Excelsior’31 in de 36e minuut om langszij de te komen. Een kort genomen corner, waarbij de bal uiteindelijk via Vincent Schmidt het strafschopgebied ingespeeld werd, vond via VVOG-Jeffrey Snijders en Givan Werkhoven eindbestemming Lucas van Beek. De verdediger aarzelde niet toen de bal voor zijn voeten lag. Hij schoot de bal overtuigend in de lange hoek: 1-1.

Gesteund door de treffer kwam Lucas van Beek in de 41e minuut met een prachtige dieptepass. Zijn pass eindigde bij de mee opgekomen Derian Reinders. Hij legde de bal perfect klaar op Givan Werkhoven. De aanval eindigde in schoonheid en niet in het doel: de doelpoging ging via de lat het veld weer in.

Het slot van de eerste helft was voor VVOG. Een afstandsschot van Milan Bruggeman werd gekeerd door Amos Wesseh.

De tweede helft ging in lijn van de eerste helft verder. Net na de onderbreking moest Niek Davina er met een van zijn befaamde intercepties aan te pas komen. Hij voorkwam verder gevaar door een vrije trap van Mitchel Berkhof naast het eigen doel te koppen.

In de 52e minuut schakelde Reinders zich weer nuttig in. Hij kreeg de bal in de diepte van Niels Leemhuis en stak Steff Kaptein weg. Opnieuw hielp het aluminium Excelsior’31 niet mee. Het schot van Steff Kaptein ging via de punt van de winkelhaak het veld in.

Amper drie minuten later was het aan Niek Davina te danken dat VVOG niet opnieuw op voorsprong was gekomen. Na een goede aanval over links, was Jeremy de Graaf de uitgekomen Amos Wesseh de baas. Invaller Mats Zwart stond klaar om de voorzet van De Graaf binnen te werken. Een inglijdende Davina voorkwam dat.

De ploeg die voor een tweede keer kon juichen was Excelsior’31. Opnieuw was Dérian Reinders belangrijk in het voortraject. Hij zorgde ervoor dat Givan Werkhoven oog-in-oog met Manuel Hoogewoning kon komen. Met een snelle voetbeweging ging hij VVOG-doelman voorbij en schoof hij binnen: 1-2. Een prachtig doelpunt.

Een driepunter zat er voor Excelsior’31 toch niet in. De geroutineerde Jeremy de Graaf stak daar in de 68e minuut, zoals wel vaker, een stokje voor. Hij schoot een door Lucas van Beek veroorzaakte vrije trap laag in de hoek binnen. Amos Wesseh raakte de bal nog aan, maar genoeg om de bal te keren was dit niet: 2-2.

In de laatste 10 minuten wisten Jasper Veltkamp, Simon Seppenwoolde en Niels Leemhuis de bal nog richting het VVOG-doelman te krijgen. Succes leverde dit niet op, waardoor Excelsior’31 voor de derde keer op rij een punt behaalt in een uitduel. Excelsior’31 staat nu 11e met 9 punten uit 7 duels.

Aanstaande zaterdag 1 oktober speelt Excelsior’31 een thuiswedstrijd tegen ASWH, dat eveneens op 9 punten staat. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

VVOG - Excelsior’31 2-2 (1-1)