Excelsior’31 ziet DOVO langszij komen en winnen (2-1)

Foto bij Excelsior’31 ziet DOVO langszij komen en winnen (2-1)

* Samenvatting Excelsior'31 TV (Wedstrijdbeelden met dank aan DOVO TV)

* Reactie Hakim Ezafzafi

* Reactie Jurjan Wouda

*Verslag van Martin Klaassen

Een voordeel aan een doordeweekse verloren wedstrijd, is dat er al snel een nieuwe wedstrijd op zaterdag wacht. Op de niet beschikbare Michel Gerritsen Mulkes na, kreeg het basiselftal tegen SteDoCo de mogelijkheid om zich te revancheren. Niek Davina was weer terug en maakte zijn rentree. Op de bank had Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda de beschikking over: Anthony van Zaltbommel (k), Matthijs Seppenwoolde, Lars Nijeboer, Diego Paais, Desney Bruinink, Hakim Ezafzafi en Simon Seppenwoolde.

Excelsior’31 kon na de recente nederlagen wel weer een opsteker gebruiken.  De Rijssenaren lietenin  de eerste helft ook tegen hoogvlieger DOVO zien, dat het aardig kan voetballen.

DOVO kwam in de eerste 25 minuten tot de betere kansen. Zo moest Amos Wesseh in de 8e minuut redding brengen, toen Lulinho Martins voor zijn neus verscheen.

Na een schot van Rick Hemmink in de 16e minuut dat over ging moest de Excelsior’31-doelman opnieuw handelend optreden. Eerst op een schot van Shaquille Prijor en daarna in de rebound.

Excelsior’31 nam daarna wat meer de touwtjes in handen. Dit leidde in de 19e minuut tot een schot van Steff Kaptein, dat via de lat over ging.

Amper een minuut later zorgde Excelsior’31 opnieuw voor gevaar en meende dat het recht had op een strafschop. De bal zou in het strafschopgebied tegen een hand zijn gegaan. Scheidsrechter Van Kommer liet doorspelen.

In de 26e minuut kon Excelsior’31 alsnog juichen. Rick Hemmink liet zien van meer markten thuis te zijn. Dinsdag scoorde hij uit een vrije trap, ditmaal was hij na een scherpe voorzet met het hoofd trefzeker: 0-1.

De Veenendalers probeerden nog voor rust een gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar dit lukte mede dankzij goed ingrijpen van Amos Wesseh en Niek Davina niet. Ook de mogelijkheden die Excelsior’31 kreeg, via een scrimmage voor het doel van Jeroen Vrolijk en een vrije trap van Givan Werkhoven, troffen geen doel.

Het was vanaf de start van de tweede helft alle hens aan dek voor Excelsior’31. DOVO werd sterker en sterker en Excelsior’31 had het antwoord niet paraat. Het kwam het eerste kwartier, met onder andere een afgekeurd doelpunt van DOVO zonder averij door.

Excelsior’31 wist zch ook daarna maar moeilijk onder de druk uit te voetballen. Een moment dat Excelsior’31 er wel uitkwam was in de 60e minuut. Toen Jasper Veltkamp er rap uitkwam. Zijn spelvoortzetting was niet goed genoeg.

De gelijkmaker die in de lucht hing, viel er in de 66e minuut toch uit. Op aangeven van Lulinho Martins, mocht Guido van Dijk het eerste instantie proberen. Invaller Ebbe Wenting moest er aan te pas komen de beslissende voetbeweging te maken: 1-1.

In de 73e minuut werd het er voor het geplaagde Excelsior’31 niet leuker op. Lulinho Martins leverde vanaf de zijkant een voorzet af die door Guido van Dijk al duikend langs Amos Wesseh werd gekopt: 2-1.

Excelsior’31 kreeg in het slot van de wedstrijd nog een goede kans om een punt mee te nemen van Sportpark Panhuis. Givan Werkhoven dook vrij op voor DOVO-doelman Jeroen Vrolijk. De Excelsior’31 spits kreeg de bal niet in het doel.

Na ruim 90 minuten spelen floot scheidsrechter De Kommer voor het einde van de wedstrijd en incasseerde Excelsior’31 de derde nederlaag op rij.

Aanstaande zaterdag 15 oktober speelt Excelsior’31 een thuiswedstrijd tegen ACV Assen, dat na een knappe overwinning op GVVV de weg omhoog weer heeft gevonden. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

DOVO - Excelsior’31 2-1 (0-1)