Excelsior’31 zakt verder weg na nederlaag tegen ACV (0-2)

Foto bij Excelsior’31 zakt verder weg na nederlaag tegen ACV (0-2)

* Reactie Givan Werkhoven

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Tegen ACV kon Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda weer een beroep doen op Alex de Jong. Hij nam centraal achterin de plek in naast Niek Davina. Lucas van Beek moest daardoor genoegen nemen met een plek op de bank. Naast hem op de bank zaten: Anthony van Zaltbommel (k), Diego Paais, Desney Bruinink, Michel Gerritsen Mulkes, Joël Baan en Hakim Ezafzafi.

Een nieuwe speelronde, met nieuwe kansen. Voor de aftrap viel aan de gezichten van de Excelsioren af te lezen, dat ze gebrand waren op succes.

Het begin van de wedstrijd was voor de gasten uit Assen. In de 4e minuut ging het voor Excelsior’31 al bijna mis, na een slippertje van Alex de Jong. Giovanni Zwikstra gaf de bal af aan teamgenoot Aleksandar Jankovic. Zijn schuiver ging voorlangs.

Een volgende Asser waarschuwing volgde in de 11e minuut toen Niels Grevink diep werd gestuurd op de linkerflank. Zijn voorzet zorgde voor gevaar, maar ging aan iedereen voorbij.

In de 13e minuut liet Excelsior’31 zich voorin zien. Na het spaaklopen van de aanval, schakelde ACV snel om. Giovanni Zwikstra, Niels Grevink en Justin Mulder lieten zien hoe een perfecte counter er uit kan zien. De assist van Justin Mulder was een fraaie. Niels Grevink passeerde Excelsior’31-doelman Amos Wesseh in de korte hoek: 0-1.

De vervelende start werd nog vervelender toen Niels Grevink aan de rechterkant van het veld de bal het strafschopgebied in stuurde. Niek Davina was als eerste bij de bal, maar raakte deze zo verkeerd, dat er een boogbal uitkwam die Amos Wesseh kansloos liet. Een eigen doelpunt en de 0-2 was een feit.

Excelsior’31 kon in het verdere verloop van de eerste helft geen vuist maken. Het wist af en toe tot de zestienmeter van ACV te komen, maar daarin geen gevaar te stichten. Een afstanddschot van Dérian Reinders zette deze constatering kracht bij.

Na rust was het eerste wapenfeit voor de formatie uit Drenthe. De handige Giovanni Zwikstra troefde in de 54 minuut Alex de Jong af. Zijn doelpoging werd goed gekeerd door Amos Wesseh.

Wat Excelsior’31 in de eerste helft maar amper lukte, lukte in de minuten 56 tot 70 wel. Het kwam een aantal keer in kansrijke positie. In de 56e minuut was Steff Kaptein dicht bij de aansluitingstreffer. Op aangeven van Dérian Reinders ging de bal via een Assenaar over het doel van Enver Spijodic.

In de 63e minuut verstuurde Niels Leemhuis een dieptepass, die opnieuw via Dérian Reinders bij Steff Kaptein kwam. De rechtsbuiten had zijn vizier niet op scherp. Daarmee ging er een uitstekende kans op de aansluitingstreffer verloren.

Rick Hemmink was de hoofdrolspeler in de 66e en 70e minuut. Aan de kans in de 66e minuut zal hij niet graag terugdenken. Toen kwam de bal via Jasper Veltkamp bij de middenvelder. Het lukte vlak voor de neus van de ACV-doelman niet om de bal binnen de palen te krijgen.

Een nieuwe kans vanuit een vrije trap kwam als gelegen. Na een knappe redding van Spijodic bleef Excelsior’31 zonder een doelpunt achter.

In het restant van de wedstrijd kwam Excelsior’31 niet meer zo dicht bij het doel. ACV’ers Lars Dijk en invaller Boy Spijkerman probeerden van afstand nog om Amos Wesseh een keer extra te laten vissen. Daar had de Excelsior’31-doelman geen trek in.

Debutant Joël Baan liet zich in de 90e minuut van de wedstrijd nog even zien. Hij was het schakelstation tussen Givan Werkhoven en Steff Kaptein. Het schot van Kaptein haalde het doel niet.

Door de nederlaag zakt Excelsior’31 een plek en is het nu 17e. In het weekend van 23 oktober speelt Excelsior’31, vanwege het 90-jarig Jubileum niet. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 29 oktober. Dan wordt er uit in Harkema tegen Harkemase Boys gespeeld. Aanstaande dinsdag is het tijd voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd op sportpark De Koerbelt, tegen Keuken Kampioen Divisionist ADO Den Haag, begint om 20:00 uur.

Excelsior’31 – ACV 0-2 (0-2)

13. Niels Grevink 0-1
20. Niek Davina 0-2 (eigen doelpunt)

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze
Assistent-scheidsrechters: Cas Wessels & Mario Kwaytaal