Excelsior'31 doet vertrouwen op bij DVS'33 (1-1)

Foto bij Excelsior'31 doet vertrouwen op bij DVS'33 (1-1)

* Reactie Alex de Jong

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 begon het duel tegen DVS’33 met Michel Gerritsen Mulkes als rechtsback. Coen Vloedgraven moest daardoor genoegen nemen met een plek op de bank. Ook onder de lat stond  er door de schorsing van Amos Wesseh een ander gezicht onder de lat. Het was wel een bekend gezicht, met Anthony van Zaltbommel had Excelsior’31 een waardige vervanger. Op de bank naast Coen Vloedgraven zaten: Alister van Merlevoort (k), Lucas van Beek, Vincent Schmidt, Joel Baan, Hakim Ezafzafi en Simon Seppenwoolde.

In een open duel, met aanvallende intenties aan beide kanten kreeg Excelsior’31 de eerste mogelijkheid. Michel Gerritsen Mulkes haalde aan de rechterkant de achterlijn. Zijn voorzet werd overgekopt door Rick Hemmink.

De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was doeltreffende. Stef Nijland werd met een diepe bal van achteruit bediend. De ervaren aanvaller zag Lars Miedema wegsluipen bij zijn tegenstanders en gaf de bal op maat. Het broertje van Oranje-Leeuwin Vivianne, liet zien dat koelbloedig afmaken in de familie zit. Het was al in de 7e minuut 1-0 voor DVS’33.

Na ruim een kwartier spelen kreeg DVS’33 met een vrije trap de kans om de score te vergroten. De poging van Gaston Salasiwa kon Anthony van Zaltbommel niet verontrusten. Een paar minuten later was het de beurt aan Steff Kaptein en Niels Leemhuis. De schotpoging van Kaptein werd geblokt en van Leemhuis door Daan Huiskamp uit de hoek gedoken.

In de 28e minuut kwam Excelsior’31 goed weg toen Lars Huber aan het slot van een vlotlopende combinatie de bal naast het doel van Excelsior’31 schoot. Datzelfde kon gezegd worden over DVS’33, toen Diego Paais in de 32e minuut de bal het strafschopgebied in krulde. Via Jasper Veltkamp kwam de bal bij Kaptein. Zijn schot werd geblokt.

Het eerste deel van de wedstrijd kende nog 2 momenten van importantie. Zo schoot Stef Nijland in de 38e minuut een vrije trap op de bovenkant van de lat en koos Rick Hemmink na een onderschepping voor de kortste weg naar het doel. Hij liep nog een paar meter met de bal, om vervolgens te schieten. De eerste helft werd besloten met een matige doelpoging.

Excelsior’31 tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. De Rijssenaren lieten weer eens meer dan een glimp zien van het aanvalsspel dat op de mat gelegd kan worden. Givan Werkhoven had Excelsior’31 een kickstart naar een overwinning kunnen geven. Na opstomen van Alex de Jong en goed doortikken van Jasper Veltkamp kreeg de spits een mooie kans op de gelijkmaker. De bal ging langs de uit zijn doel gekomen Daan Huiskamp, maar ook langs het doel.

De ploeg van Jurjan Wouda nam het heft in handen, maar kon niet voorkomen dat DVS’33 in de 53e minuut een grote kans kreeg. Na een sublieme assist van Stef Nijland kreeg Omar el Ghazouani de kans op de 2-0. Anthony van Zaltbommel liet zien dat het ontbreken van wedstrijdritme de keeperskwaliteiten niet wegvaagt. Met een knappe redding met de voeten hield hij zijn team op de been.

Het vertrouwen in een goede afloop bleef aan de kant van Excelsior’31 groot. Steff Kaptein probeerde het in de 57e minuut vanaf de hoek van het strafschopgebied. Daan Huiskamp kon de bal keren, maar niet klemmen. Excelsior’31 ging verder en werd in de 68e minuut gevaarlijk uit een hoekschop. Niels Leemhuis vond met zijn trap het hoofd van Niek Davina. De bal ging via het hoofd van de verdediger op de lat.

In de 73e minuut werd het aluminium achter Daan Huiskamp opnieuw getoucheerd. Dit keer was het Hakim Ezafzafi die na goed voorbereidend werk een poging kon wagen. Zijn bekeken schot ging via de paal het veld weer in.

De verdiende gelijkmaker viel in de 83e minuut binnen. Hakim Ezafzafi stuurde de bal in een overbevolkt strafschopgebied naar de tweede paal. De bal kwam uit bij Niels Leemhuis, die kon schieten. Daan Huiskamp kon deze bal keren, maar was kansloos op de rebound van Alex de Jong. De verdiende gelijkmaker was een feit.

Excelsior´31 had, als het een 4 aanvallers tegen 2 verdedigers situatie beter had uitgespeeld in de 87e minuut nog aan de overwinning kunnen gaan ruiken. Vincent Schmidt kreeg de kans om te schieten, maar groot was zijn mogelijkheid niet.

Dat DVS´33 in de laatste minuten van de wedstrijd niet met de overwinning aan de haal ging, was aan Anthony van Zaltbommel te danken. In de 90e minuut stond Sem de Wit schuin voor zijn neus. Met zijn linkervuist voorkwam Van Zaltbommel een treffer.

De bal bleef in het spel en kwam via enkele tussenstationnen bij Nicky van Hilten. Vlak voor het doel kreeg ook hij door toedoen van Van Zaltbommel de bal niet in het doel. Toen ook Frank Olijve vanuit een hoekschop de bal van dichtbij niet kon beroeren, was het duidelijk dat er geen winnaar meer kwam.

Excelsior´31 deed met het vertoonde spel vertrouwen op, maar schiet op de ranglijst niet veel op met een punt. Volgende week komt Rijnvogels op bezoek. De promovendus uit Katwijk doet het goed en staat momenteel 7e. Het duel op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

DVS’33 - Excelsior’31 1-1 (0-1)

7. Lars Miedema 0-1
82. Alex de Jong 1-1

Scheidsrechter: Rick Sturm
Assistent-scheidsrechters: Dennis van Berk & Nick Oppedijk