Jasper Veltkamp schiet Excelsior'31 in extremis langs FC Rijnvogels (2-1)

Foto bij Jasper Veltkamp schiet Excelsior'31 in extremis langs FC Rijnvogels (2-1)

* De fotoreportage volgt later dit weekend

* Reactie Givan Werkhoven

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 nam het zaterdag op tegen promovendus FC Rijnvogels. Na het verdiende gelijkspel vorige week tegen DVS'33 (1-1) was het voor Excelsior'31 zaak om de stijgende lijn qua spel door te trekken en eindelijk weer eens een driepunter te pakken. Trainer Jurjan Wouda, die afgelopen week zijn contract verlengde bij Excelsior'31, kon niet beschikken over centrale verdediger Alex de Jong. Hierdoor begon Lucas van Beek in de basis. Doelman Amos Wesseh keerde terug onder de lat na het uitzitten van zijn schorsing. Daarom moest Anthony van Zaltbommel weer plaatsnemen op de bank. Naast hem zaten Coen Vloedgraven, Vincent Schmidt, Hakim Ezafzafi, Matthijs Seppenwoolde, Simon Seppenwoolde en Lars Nijeboer.

Excelsior'31 begon fel tegen FC Rijnvogels. De Rijssenaren zaten er bovenop en probeerden de gasten uit Katwijk niet aan voetballen te laten komen. Na drie minuten resulteerde dit al in de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor de thuisploeg. Een schot van Steff Kaptein werd gepakt door Rijnvogels-doelman Yannic Augustinus. Na tien minuten spelen schoof Givan Werkhoven de bal net naast het doel en even later haalde Niels Leemhuis verwoestend uit, dit resulteerde echter niet in een treffer. Niels Leemhuis moest na een kwartier spelen het veld verlaten met een blessure. Coen Vloedgraven was zijn vervanger.

Na 18 minuten spelen kreeg Jasper Veltkamp de beste kans tot dan toe in de wedstrijd. Hij schoot net over. Even later was het wel raak voor Jasper Veltkamp. Hij tikte na iets minder dan een half uur spelen de 1-0 binnen na een perfecte voorzet over de grond van Steff Kaptein.

Daarna ging Excelsior'31 op jacht naar de 2-0. Drie minuten na de openingstreffer kreeg Jasper Veltkamp een 100% kans op de 2-0. Hij ging alleen op de doelman af, omspeelde Augustinus, maar gleed uit waardoor hij zelf niet tot afronden kon komen. Hij gaf de bal aan Givan Werkhoven die net een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te tikken.

De bezoekers uit Katwijk konden in de eerste helft weinig potten breken. In de tweede helft tapte FC Rijnvogels uit een ander vaatje en had Excelsior'31 moeite om tot kansen te komen. FC Rijnvogels werd gevaarlijk maar tot grote kansen kwam het niet. Steff Kaptein kon na 70 minuten het duel in het slot gooien, maar zijn inzet kon gepakt worden door Augustinus.

Waar Excelsior'31 verzuimde om de 2-0 op het scorebord te zetten, was het FC Rijnvogels dat tien minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Tom Bijen schoot de bal in de linkerhoek van Excelsior'31-doelman Amos Wesseh, 1-1. Vijf minuten voor tijd was het opnieuw Tom Bijen die een 100% kans kreeg op de 1-2. Excelsior'31-verdediger Lars Nijeboer stond op de goede plek en kon een tegentreffer voorkomen.

Waar het op een gelijkspel uit leek te draaien, was het toch Excelsior'31 dat toesloeg in blessuretijd. Givan Werkhoven kreeg de bal van Hakim Ezafzafi. De spits haalde uit en schoot de bal op de binnenkant van de paal. Jasper Veltkamp stond op de goede plek en schoot de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 2-1. De ontlading die daarna vrijkwam was groot bij de aanvoerder van Excelsior'31, die zijn zesde treffer van het seizoen maakte.

In de absolute slotfase leek FC Rijnvogels alsnog een punt mee te nemen naar Katwijk. Opnieuw was het Tom Bijen die dit keer met een kopbal leek te scoren, maar doelman Amos Wesseh had een geweldige redding in huis waardoor de drie punten in Rijssen bleven. Een mooie opsteker voor de ploeg van Jurjan Wouda.

Volgende week zaterdag 10 december speelt Excelsior'31 haar laatste duel voor de winterstop. Barendrecht komt dan op bezoek in Rijssen. Het duel op De Koerbelt begint om 14.30 uur.

Excelsior'31 - FC Rijnvogels 2-1 (1-0)
28. Jasper Veltkamp 1-0
81. Tom Bijen 1-1
90. Jasper Veltkamp 2-1

Opstelling Excelsior'31: Amos Wesseh, Michel Gerritsen Mulkes, Lucas van Beek (75. Matthijs Seppenwoolde), Niek Davina, Diego Paais, Niels Leemhuis (17. Coen Vloedgraven), Derian Reinders (83. Lars Nijeboer), Jasper Veltkamp, Steff Kaptein, Givan Werkhoven, Rick Hemmink (75. Hakim Ezafzafi)

Kalender icoon zaterdag 3 december 2022 19:26 / Het eerste