Excelsior'31 verliest bij hervatting van GVVV (3-1)

Foto bij Excelsior'31 verliest bij hervatting van GVVV (3-1)

* Reactie Jurjan Wouda

* Reactie Joël Baan

* Reactie Carlos Tomas da Silva

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 start de tweede seizoenshelft direct met aanwinst Carlos Tomas da Silva in het centrum van de verdediging. Ook waren er basisplaatsen ingeruimd voor Simon Seppenwoolde en Joël Baan. Op de bank zaten: Anthony van Zaltbommel (k), Vincent Schmidt, Lucas van Beek, Desney Bruinink, Rick Hemmink, Hakim Ezafzafi & Steff Kaptein.

In de jacht op punten en lijfsbehoud stond er direct na de winterstop met koploper GVVV een sterke tegenstander op het programma. Aan de hunkering van de Veenendalers om terug te komen op het hoogste amateurniveau gaf Byron Burgering in de 3e minuut van de wedstrijd gestalte. Hij dwong met een scherpe schuiver Excelsior’31-doelman Wesseh tot een redding.

Uit de hoekschop die daarop volgde dacht de thuisploeg te scoren. Scheidsrechter Thom Winkel verpeste het feestje. Hij constateerde juist, dat Amos Wesseh in zijn doelgebied gehinderd werd.

De thuisploeg ging verder en het was in de 12e minuut opnieuw Bryan Burgering die een schot op doel produceerde. Ditmaal haalde de bal het doel niet.

Excelsior’31 kwam er in de 23e minuut goed uit. Op karaker veroverde Jasper Veltkamp op het middenveld de bal en stoomde door. Eenmaal in het strafschopgebied aangekomen gaf hij de bal op Simon Seppenwoolde. Hij nam GVVV-doelman Jan van Willige onder vuur, maar wist hem niet te passeren.

In de tegenaanval was GVVV weer aan zet. Bryan Burgering probeerde met een voorzet vanaf links Ilias Latif te vinden. De spits kwam voor Carlos da Silva, maar het lukte hem niet om de bal in de korte hoek binnen te schieten.

Het om en om aanvallen kreeg een vervolg. Excelsior’31 liet na een half uur spelen uitstekend combinatievoetbal zien. Vanaf eigen helft ging de bal vanaf eigen helft over 7 schijven. Het was uiteindelijk Jasper Veltkamp die het eindstation in Simon Seppenwoolde vond. De jongeling verschalkte Jan van de Willige nu wel. Het was 0-1.

GVVV leek niet van slag en bleef het doel van Excelsior’31 bestoken. In de 33e minuut was het opnieuw Ilias Latif die Amos Wesseh aan het werk zette. Amos Wesseh hield de bal met de vuisten uit het doel.

In de 44e minuut was de gelijkmaker een feit. Uit een hoekschop kopte Tariq Dilrosun de bal diagonaal hoog in het doel binnen: 1-1.
Het werd voor Excelsior’31 nog vervelender. In de blessuretijd van de eerste helft ging het helemaal mis. Eerst ging Bryan Burgering vanaf rechts met de bal aan de wandel. Hij gaf de bal door aan Jonathan Vergara Berrio. De dynamische aanvaller dribbelde zich vrij eenvoudig de vrijheid in en haalde doeltreffend uit: 2-1.

Het duurde een kwartier tot het eerste echte wapenfeit daar was. Opnieuw was het Bryan Burgering die Amos Wesseh onder vuur nam. De Excelsior’31-doelman kwam in de Burgering-Wesseh battle opnieuw als winnaar uit de strijd. Ook op een poeier van GVVV-invaller Quincy Veenhof had Wesseh een antwoord. Daarmee hield hij Excelsior’31 in de wedstrijd.

De thuisploeg bleef de dienst uitmaken . Mart de Jong was de volgende die het van buiten het zestienmetergebied probeerde. Ook op zijn inzet had Wesseh een antwoord.

De genadeklap volgde in de 65e minuut toen Barry Maguire een corner scherp indraaide. Tot zijn eigen verbazing passeerde de bal Jan en alleman en ging het net in: 3-1. Veel meer dan 3 doelpogingen (2 van GVVV en een vrije trap van Rick Hemmink) zag het publiek niet meer. GVVV had de buit binnen en kwam niet meer in de problemen.

Aanstaande zaterdag 28 januari speelt Excelsior'31 in Sassenheim een uitwedstrijd tegen de nummer 16 van de ranglijst Ter Leede. Het duel op sportpark De Roodemoolen begint om 15:00 uur.

GVVV - Excelsior’31: 3-1 (2-1)

31. Simon Seppenwoolde 0-1
44. Tariq Dilrosun 1-1
45+2. Janathan Vergara Berrio 2-1
65. Barry Maguire 3-1

Scheidsrechter: Thom Winkel
Assistent-scheidsrechters: Roy Westenberg & Soerish Ramcharan