Excelsior'31 verliest van zakelijk Ter Leede (2-0)

Foto bij Excelsior'31 verliest van zakelijk Ter Leede (2-0)

* De samenvatting van Excelsior'31 TV (beelden met dank aan Omroep Bollenstreek)

* Verslag van Martin Klaassen

De ziekenboeg bij Excelsior’31 zit behoorlijk vol en dat maakt het er in de jacht op lijfsbehoud niet makkelijker op. Niels Leemhuis was wel weer terug en startte met aanvoerderband om in de basis. Iemand die dit keer niet in de basis stond was Amos Wesseh. De doelman moest zijn plek onder de lat afstaan aan Anthony van Zaltbommel. Naast Amos Wesseh op de bank zaten: Coen Vloedgraven, Lars Nijeboer, Vincent Schmidt, Rick Hemmink, Steff Kaptein en Hakim Ezafzafi.

In een eerste helft waarin Excelsior’31 het spel probeerde te maken, kwam ter Leede in de 7e minuut met het eerste gevaar voor het doel van Excelsior’31.

Een voorzet vanaf rechts van Luc de Kruijs werd op aan de linkerkant van het veld, op de punt van de zestienmeter, op de slof genomen door Marc de Kruijs. De bal daalde voor de thuisploeg net te laat en kwam boven Anthony van Zaltbommel op de dak van het doel.

Excelsior’31 kwam in de twintig minuten volgden niet tot grote kansen. Een hoekschop van Joël Baan kwam bij Givan Werkhoven, maar de spits kon in de 13e minuut niet ter zake komen. Ditzelfde kon gezegd worden van Jasper Veltkamp, die na een actie van Joël Baan de bal in de 17e minuut prompt voor de voeten kreeg.

De bedrijvige Joël Baan deed in de 29e minuut zelf een duit in het zakje. Hij waagde het er van afstand zelf op met een afstandsschot en deed dat niet onverdienstelijk. Ter Leede-doelman Mark de Vries moest gestrekt de hoek in om een doelpunt van Excelsior’31 te voorkomen.

Ook Diego Paais kreeg in de 33e minuut nog een mooie kans. De inzet van de linksback van Excelsior’31 ging via een been van de tegenstander naast het doel van de thuisploeg.

Het was toch Ter Leede dat in de 43e minuut vanuit een omschakelmoment de jackpot kreeg. Excelsior’31 leed balverlies hoog op het veld en binnen een paar passes, waaronder een dieptepass van Mike van den Steenhoven, bleek de openingstreffer in de maak.

De assist vanaf rechts was van Marc de Kruijs. De man die de scherpe voorzet ingleed was Bart van de Weijden. Kort voor rust was het 1-0 voor Ter Leede.

In het tweede deel van de wedstrijd was het spelbeeld hetzelfde. Excelsior’31 had het balbezit, maar kon daar aanvallend niet echt een vuist maken. Zo was een knappe actie van Coen Vloedgraven, met een daarop volgend geblokt schot van Jasper Veltkamp een van de weinig mogelijkheden.

Ter Leede kreeg in de 63e minuut na gevaarlijk balverlies op het middenveld van Carlos Tomas da Silva al een grote kans om de buit vroeg binnen te slepen. Het was Dérian Reinders die op miraculeuze wijze de doelpoging van Marc de Kruijs uit het doel wist te houden.

De aanval ging verder en niet veel later was het alsnog raak. Marc de Kruijs werd opnieuw aangespeeld en stuurde een boogbalvoorzet naar de tweede paal. Daar kwam Dirk Hoekstra inlopen en kopte de bal in de touwen: 2-0.

Het bleef bij deze stand, na een krachteloos schot van afstand van Vincent Schmidt, vond scheidsrechter Martijn Kieft het welletjes.

Excelsior’31 speelt aanstaande zaterdag tegen Hoek. De nummer 9 van de competitie verloor dit weekend voor eigen publiek met 4-7 van koploper GVVV. Het duel op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

Ter Leede - Excelsior’31: 2-0 (1-0)