Zege Hoek ondanks hattrick Simon Seppenwoolde (3-5)

Foto bij Zege Hoek ondanks hattrick Simon Seppenwoolde (3-5)

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Voor het treffen met Hoek, bracht Exelsior’31 trainer Jurjan Wouda met Coen Vloedgraven, Lars Nijeboer en Steff Kaptein drie nieuwe basiskrachten. Op de bank kon hij beschikken over: Amos Wesseh (k), Maarten Pluimers, Desney Bruinink, Dérian Reinders, Rick Hemmink, Givan Werkhoven en Hakim Ezafzafi.

Na bijna 2 maanden speelde Excelsior’31 weer een thuiswedstrijd op Sportpark De Koerbelt. Ondanks de sportieve tegenslag die de ploeg blijft achtervolgen, begon de ploeg van Jurjan Wouda voortvarend.

Onder aanvoering van spelmaker Niels Leemhuis probeerde Excelsior’31 zich naar doelkansen te voetballen. De perfectie kwam al in de 6e minuut toen Niels Leemhuis de bal in de diepte op Jasper Veltkamp gaf. Veltkamp legde de bal opzij op Simon Seppenwoolde.

De jongeling beschaamde zijn 3e opeenvolgende plek in de basis, ditmaal zelfs als midvoor, niet. Hij bracht de bal onder controle en schoof de bal langs Hoek-doelman Finn Murre: 1-0.

Excelsior’31 voelde dat Hoek in de beginfase meer schade toegebracht kon worden. Het ging op jacht naar het tweede doelpunt. Hoek beet in de beginfase alleen met een paar hoekschoppen van zich af.

In die jacht kreeg het in de 23e minuut een flinke domper te verwerken, toen Niels Leemhuis geblesseerd het veld moest verlaten.

De 2-0 kwam er wel, nadat Steff Kaptein de vliegensvlugge Simon Seppenwoolde voor doelman Finn Murre had gezet. Murre was te laat en vloerde Seppenwoolde. Excelsior’31 kreeg een penalty. Seppenwoolde ging zelf achter de bal staan. Hij hield zijn hoofd koel. De keeper ging naar links en de bal ging rechts het doel in.

Het veldspel van Excelsior’31 was in het vervolg van de eerste helft niet meer zo flitsend. In de 33e minuut deed Hoek Excelsior’31 bij de eerste echte mogelijkheid pijn. Na gevaarlijk balverlies van Jasper Veltkamp kreeg de Excelsior’31-achterhoede de fout niet meer gerepareerd.

Mathieu de Smet stak Steve Schalkwijk weg. De doelgerichte aanvaller maakte zijn reputatie waar, hij was klinisch voor het doel en gaf Anthony van Zaltbommel geen kans: 2-1.

Kort voor rust kreeg Jasper Veltkamp nog een kans om de marge weer op 2 te brengen. Hij kwam uit met zijn linkervoet, werd steeds verder van het doel gedreven en kon daardoor niet meer voor een doeltreffend schot zorgen.

Net na de hervatting had Hoek-back Roycel James bijna gescoord. Na een diepe bal van Michel Gerritsen Mulkes kopte hij de bal terug richting het eigen doel. Hij, doelman Murre en zijn teamgenoten konden opgelucht ademhalen dat de bal rakelings langs het doel ging.

Het onheil voor Excelsior’31 volgde 4 minuten later, toen Joel Baan in de punt van het strafschopgebied een hand uitstak toen Sylvio Hage een beweging richting het doel maakte. Scheidsrechter Jelle Besselsen wees direct naar de strafschopstip. De dubbele S aan de kant van Hoek, Steve Schalkwijk maakte ook zijn tweede: 2-2.

Hoek hield de effectiviteit tot in de perfectie vast, want in de 52e minuut waren de rollen omgedraaid. Roycel James nam een afgeslagen hoekschop direct op de schoen en zag de bal diagonaal in de verre hoek binnengaan: 2-3.

Het spelniveau van Excelsior’31 werd niet beter, toch bleef het team voor een resultaat knokken. In de 60e minuut kwam Jasper Veltkamp op aangeven van Diego Paais een schoenlengte tekort om de bal in voorwaartse richting langs de Hoek-doelman te tikken.

In de 66e minuut kwam Steff Kaptein na een diepe pass van Coen Vloedgraven in kansrijke positie. Hij miste de bal toen hij aan afronden kon gaan denken.

Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel kon in de 70e en 75e minuut zijn keeperskunsten vertonen door een schot van Sylvio Hage te keren en stijlvol een vrije trap van Rik Impens te klemmen.

Project handhaving kreeg in de 78e minuut een tik toen Giovanny Dellanoy zijn maatje Rik Impens perfect in de diepte stuurde. De spits kreeg en nam de tijd om het buitenkansje niet aan zich voorbij te laten gaan. Van dichtbij maakte hij de 2-4.

De wedstrijden van Hoek zijn doelpuntrijk, dus vreemd was het niet dat er nog meer kwam. Lars Nijeboer koos met een strakke dieptepass in de 85e minuut de korste weg. Het was ook de juiste weg.

Simon Seppenwoolde was Artuur Zutterman snel kwijt en ook Alexander Embrecht kon Seppenwoolde niet reglementair tot stoppen brengen. Er volgde opnieuw een strafschop. Ook nu nam Seppenwoolde de verantwoordelijkheid opzich. En met succes: Excelsior’31 kwam terug tot 3-4.

Het slotakkoord kwam niet van Excelsior’31 maar van Hoek. Een cadeautje met een te korte ingooi van Michel Gerritsen Mulkes op Anthony van Zaltbommel werd uitgepakt door Steve Schalkwijk. De spits maakte er net als Simon Seppenwoolde 3 en ging met zijn team met de 3 punten naar huis.

Excelsior’31 speelt volgende week tegen nummer 5 SteDoco. De wedstrijd in Hoornaar begint om 14:30 uur. De volgende thuiswedstrijd vindt op zaterdag 25 februari plaats. Dan komt Sparta Nijkerk op bezoek.

Excelsior’31 - Hoek 5-3 (2-1)

6. Simon Seppenwoolde 1-0
25. Simon Seppenwoolde 2-0 (strafschop)
33. Steve Schalkwijk 2-1
50. Steve Schalkwijk 2-2 (strafschop)
52. Roycel James 2-3
78. Rik Impens 2-4
86. Simon Seppenwoolde 3-4 (strafschop)