Excelsior'31 knokt zich naar punt bij Sportlust'46 (0-0)

Foto bij Excelsior'31 knokt zich naar punt bij Sportlust'46 (0-0)

* Reactie Jasper Veltkamp

* Reactie Hielke Penterman

* Verslag van Martin Klaassen

Na een roerige week met het vertrek van hoofdtrainer Jurjan Wouda tot besluit, was het aan aan Hielke Penterman als interim-trainer om de wedstrijd tegen hoogvlieger Sportlust’46 tot een goed einde te brengen. Er was ten opzichte van vorige week 1 wijziging in de basis te bespeuren. Vincent Schmidt nam linksachterin de plek in van Diego Paais. Op de bank naast Paais zaten: Alister van Merlevoort (k), Lucas van Beek, Matthijs Seppenwoolde, Coen Vloedgraven, Joël Baan en Givan Werkhoven.

Excelsior’31 kreeg te maken met een aanvallend Sportlust’46. Al in de 4e minuut was het Wessel Meiring die Anthony van Zaltbommel aan het werk zette. De doelman kon zich opmaken voor heel wat meer actie.

Voordat dit gebeurde liet Excelsior’31 zich in de 6e minuut voor het doel van Sportlust’46-doelman Romero Antonioli zien. Er zat veel vaart achter de pegel van afstand van Dérian Reinders. Romero kon zijn vuisten onder de bal zetten en wist daarmee het gevaar af te wenden.

Wessel Meiring was vaak een plaag voor de Excelsior’31-defensie. In de 19e minuut kwam hij door over de rechterkant. Zakaria Issarti nam de bal van hem over en nam Anthony van Zaltbommel onder vuur. Ook de rebound wist hij niet te verzilveren.

Net voordat er een half uur was gespeeld moest de Excelsior’31 doelman andermaal aan de bak, toen Joshua Patrick uit een voorzet vanaf rechts met zijn hoofd naar de bal dook. Van Zaltbommel lag precies op de plek waar de bal uitkwam en hield zijn ploeg andermaal op de been.

Excelsior’31 kwam weinig in het stuk voor, maar hield de optie open om de voorwaartsen in stelling te brengen.
Voor rust was de thuisploeg nog 2 keer dicht bij de openingstreffer. In de 33e minuut kwam de bal uit een hoekschop uit bij Issarti. Ook deze keer had hij zin vizier niet op scherp: de bal ging over het doel.

Als er een man van de eerste helft zou worden gekozen was het Anthony van Zaltbommel geweest. Hij kwam in de 37e minuut opnieuw met een cruciale redding. Assarti trok de bal vanaf de linkerkant goed terug op de mee opgekomen Martijn Jansen. Zijn schot in de korte hoek werd uit het doel gedoken door Van Zaltbommel.

De opening van de tweede helft was voor Excelsior’31. De Rijssenaren hadden brutaal de voorsprong kunnen pakken als Steff Kaptein iets meer controle had gehad bij de afronding. Jasper Veltkamp wist de goed vrijgelopen Kaptein achter de Sportlust’46-verdediging te bereiken. De aanname van Kaptein was goed, de doelpoging niet.

Een Sportlust’46 storm zoals in de eerste helft, kwam er in de tweede helft niet. De momenten voor het doel van Van Zaltbommel werden spaarzamer. In de 52e helft kwam Sportlust’46 er met een een-tweetje tussen Wessel Meiring en Sanny Monteiro uit aan de linkerkant. De voorzet van Monteiro ging aan iedereen voorbij.

Excelsior’31 stelde er niet veel tegenover. In de 65e minuut kwam Excelsior’31 er snel uit over de rechterkant. Dérian Reinders nam de bal mee en speelde Steff Kaptein aan. Hij gaf de bal mee aan Simon Seppenwoolde, die op op snelheid lag. De aanvaller probeerde het ineens, maar stuitte op Romero Antonioli.

In de laatste minuten van de wedstrijd gebeurde er nog een heleboel. In de 89e minuut probeerde Excelsior’31 de overwinning nog te stelen.

Na een actie van de ingevallen Joel Baan kwam de bal uit de kluts bij Simon Seppenwoolde. Hij wist vanuit een lastige hoek de bal niet voorbij Antonioli te krijgen.

Ook Sportlust’46 kwam in de 93e minuut nog 1 keer bijzonder dichtbij, toen Sportlust’46-invaller Remco de Weerd de bal naar de verre hoek kon koppen. Anthony van Zaltbommel lag opnieuw op tijd in de hoek en wist de bal te keren.

De hectische week werd door Excelsior’31 afgesloten met een knap gelijkspel. Het punt zal extra prettig voelen, omdat de concurrentie onderin geen punten wist te pakken.

Aanstaande zaterdag 11 maart komt de nummer 16 VVOG op bezoek. Het duel op De Koerbelt begint om 14:30 uur.

Sportlust’46 - Excelsior’31: 0-0