Excelsior'31 verliest in slotfase bij RKAV Volendam (2-1)

Foto bij Excelsior'31 verliest in slotfase bij RKAV Volendam (2-1)

* Samenvatting

* Reactie Derian Reinders

* Reactie Jos van der Veen

* Verslag van Martin Klaassen

De zege op Harkemase Boys bood Excelsior’31-trainer Jos van Veen houvast om het speelplan ook tegen RKAV Volendam te vervolgen. Er stonden ten opzichte van de wedstrijd tegen Harkemase Boys twee nieuwe namen aan de aftrap. Haris Memic en Michel Gerritsen Mulkes mochten de wedstrijd beginnen. Dit ging ten koste van Niek Davina en de geblesseerde Rick Hemmink. Op de bank naast Davina zaten: Alister van Merlevoort (k), Diego Paais, Dérian Reinders, Hakim Ezafzafi en Simon Seppenwoolde.

In drijfnatte omstandigheden kwam de eerste kans van Excelsior’31. Givan Werkhoven was op de achterlijn de oranjehemden te slim af en gaf voor op Jasper Veltkamp. Een inglijdende Perry Karregat zorgde ervoor dat zijn doelman weinig moeite meer met de inzet had.

RKAV Volendam had de bal het meest in bezit en kwam in de 22e minuut tot een mogelijkheid, toen Roy Tol de bal voorgaf. Azeddine Sout werd gehinderd door Excelsior’31-verdediger Alex de Jong en kon niet tot een schot op doel komen.

Ook Lucas van Beek stond in de 27e minuut in de weg toen Perry Karregat uit een hoekschop raak wilde koppen. De kansarme eerste helft werd afgesloten met een kopbal van Roy Tol. Hij kreeg een voorzet van Azeddine Sout boven op het hoofd en kon de bal geen richting meegeven.

De eerste kans in de tweede helft was voor Excelsior’31. Givan Werkhoven hield in de 49e minuut de bal goed bij zich. Daardoor gaf hij Michel Gerritsen Mulkes de mogelijkheid om Steff Kaptein diep te sturen. De veelbelovende aanval eindigde in mineur, met een slap schot van de snelle buitenspeler.

Excelsior’31 hield de rangen goed gesloten en bleef de betere kansen krijgen. Na een afstandsschot van Volendammer Roy Tol (minuut 52), kwam Alex de Jong na een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld in de buurt van de bal en een doelpunt. (minuut 54).

Deze kansen vielen in het niet bij het moment in de 64e minuut, toen Haris Memic de bal diep op Steff Kaptein had gegeven. Kaptein deed het nu uitstekend, met een handige balberoering passeerde hij doelman Sander Binken, maar zag hij dat de bal via de paal het veld weer ingaan.

Een paar minuten later was het toch raak. Dérian Reinders, die nog maar een paar minuten in het veld stond, was de gevierde man. De eveneens net ingevallen Niek Davina gaf de bal aan Jasper Veltkamp. Hij zag dat Reinders veel ruimte had. De ruimte werd goed benut. Een diagonale schuiver ging via de binnenkant van de paal het doel in: 0-1.

Volendam ging verder met het zoeken naar de zwakke plek in de verdedigingslinie van Excelsior’31. In de 74e minuut werd het proberen beloond. Anthony van Zaltbommel was voor de fatale hoekschop volgde nog de reddende engel op een schot van dichtbij van Roy Tol.

De hoekschop die daarop volgde viel achterin het strafschopgebied en werd opnieuw ingebracht. Perry Karregat verlengde de bal doeltreffend: 1-1.

Excelsior’31 ging voor de overwinning en kwam in de 93e minuut dichtbij de drie punten. Jasper Veltkamp kreeg de bal van Simon Seppenwoolde. De middenvelder bracht een fraai idee tot uitvoering. Hij nam net buiten het strafschopgebied de bal uit de stuit op de buitenkant van de schoen. De bal ging over doelman Binken, maar viel op de lat.

Het ging in de 94e minuut toch nog helemaal mis. Het lukte Excelsior’31 niet om de laatste aanval van RKAV Volendam onschadelijk te maken. Na balverlies op de helft van Volendam kregen Niels Leemhuis, Haris Memic en Lucas van Beek de mogelijkheid om het gevaar in de kiem te smoren. Dit lukte niet. Invaller Daan Steur kon Azeddine Sout aanspelen.

De creatieve middenvelder had nog 3 Excelsioren voor zijn neus. Hij maakte gebruik van de afwachtende houding en nam zelf het initiatief. Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel had geen kans: 2-1.

Excelsior’31 kreeg de deksel op de neus. RKAV Volendam was door heen en had een belangrijke slag geslagen voor handhaving. Voor Excelsior’31 wordt het er niet eenvoudiger op. Komend weekend komt Excelsior’31 niet in actie. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 6 mei. Dan komt Staphorst op bezoek. De wedstrijd op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

RKAV Volendam - Excelsior’31 2-1 (0-0)

68. Dérian Reinders 0-1
74. Perry Karregat 1-1
90+4 Azeddine Sout 2-1

Scheidsrechter: Jules Nelissen
Assistent-scheidsrechters: Soerish Ramcharan & Murat Yanat